Acasă Magazin Prăjitură cu cremă de brânză şi caise

Prăjitură cu cremă de brânză şi caise

Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 8 linguri făină, 2 plicuri budincă de vanilie, 1 plic praf de copt.
Cremă de brânză: 2 plicuri gelatină, 500 g brânză dulce, grasă, de vacă, 200 g smântână grasă, 4 gălbenuşuri, 1/2 lămâie (sucul), 10 linguri zahăr, 1 pachet zahăr vanilat, 1 linguriţă esenţă de rom, 300 g caise (fierte ca la compot), 3 linguri gem de coacăze.
Mod de preparare:
Pregătirea blatului:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se bat şi gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cel vanilat, până când se dizolvă zahărul şi gălbenuşurile se albesc. Se amestecă bine cu albuşurile, cu grijă. Se cerne făină cu praful de budincă şi praful de copt şi se încorporează în compoziţia de ou. Se toarnă aluatul într-o tavă (25/25 cm), îmbrăcată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească.
Pregătirea cremei de brânză:
Se fierb caisele ca pentru compot şi se scurg fructele. Se pune gelatina la înmuiat în sucul rece, rămas de la caise. Se amestecă gălbenuşurile cu sucul de lămâie, zahărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi smântâna. Se fierbe pe baie de abur până se îngroaşă (15 – 20 de minute).
Scurgeţi gelatina de excesul de lichid, lăsaţi crema pe baia de abur şi stingeţi focul. Încorporaţi gelatina, apoi brânza dulce bine scursă de zer. Puneţi la frigider să se răcească şi să se aşeze gelatina. Desprindeţi aluatul de pe hârtia de copt şi tăiaţi-l în două pe orizontală. Îmbrăcaţi tava în care aţi copt cu folie alimentară. Puneţi o jumătate de blat şi ungeţi cu gem. Turnaţi crema de brânză şi puneţi caisele tăiate cuburi. Aşezaţi cealaltă parte a blatului şi strângeţi folia alimentară.
Lăsaţi la frigider minimum patru ore (mai bine până a doua zi).
Se pudrează cu zahăr.
Menţiuni: Blatul se poate coace în formă rotundă (26 cm în diametru), iar rezultatul va fi un delicios tort cu cremă de brânză. Se pot folosi şi alte fructe: ananas, pere, piersici, căpşune etc.
Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: redusă

Exit mobile version