6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmenajarea camerei în stil casual

Amenajarea camerei în stil casual

Stilul casual, care se referă în general la o vestimentaţie lejeră, comodă, se regăseşte şi în amenajările interioare. Dacă vă doriţi o casă primitoare, caldă şi confortabilă, atunci acesta este stilul în care trebuie să o amenajaţi.

Încăperile amenajate în stil casual conţin detalii simple, elemente cu texturi diferite cu linii orizontale, liniştitoare, tapiserii cu texturi fine, obiecte de mobilier cu suprafeţe puţin strălucitoare şi aranjamente care evită o simetrie perfectă. O cameră decorată în stil casual trebuie să fie confortabilă, primitoare şi să lase impresia de structură solidă. Materialele textile trebuie să fie fine şi să conţină texturi interesante. Mobila este joasă şi mai mult lungă decât lată, iar suprafeţele sunt mai aspre şi trebuie să poarte patina timpului. O cameră amenajată în stil casual este locul perfect pentru accentele decorative extravagante sau care ies în evidenţă. O căsuţă de păsări veche, dar recondiţionată, un suport de lumânări de lemn folosit pe post de picior de lampă, o valiză veche folosită ca o masă mică, undeva, într-un colţ, o măsuţă veche de fier forjat pe care se poate servi cafeaua sunt doar câteva idei perfecte pentru acest stil.

Mobilierul şi materialele textile

Liniile orizontale trebuie să se regăsească din plin în toate piesele de mobilier, tablouri sau decoraţiuni, pentru că dau senzaţia de relaxare, care este asociată stilului casual. Pentru a vă înscrie în această tendinţă, cumpăraţi mobilier cu formă rectangulară, de joasă înălţime, cu linii blânde.
De obicei, în camerele amenajate în stil casual, mobila este aranjată pe diagonală, excluzând colţurile încăperii. Nu este obligatoriu ca piesele să se asorteze, pentru că accentul cade pe lejeritate.
Piesele de mobilier tapisate sunt de obicei de dimensiuni mari, chiar exagerate uneori şi îmbrăcate cu huse în culori neutre, cum ar fi gri, bej ori nuanţe de alb-crem. Se pot folosi însă şi alte culori, precum pastelurile, care dau o notă liniştitoare. Puteţi încerca şi tonurile mai închise, precum albastru-marin, roşu-ruginiu, olive sau verde crud, roşu-rubiniu sau roşu aprins.
Materialele textile care îmbracă piesele de mobilier şi accentele decorative, cum ar fi pernele, atrag atenţia mai degrabă prin texturile pe care le au decât prin strălucire. Sunt folosite ţesături interesante din fibre naturale, precum bumbacul şi lâna. Fibrele sintetice, folosite în combinaţie cu cele naturale, dau materialelor o rezistenţă deosebită, fără a le fura din aspectul natural. Ca accente deosebite pentru piesele de mobilier tapisate puteţi folosi încreţituri, pleduri, nasturi, panglici sau şnururi.

Decoraţiuni

O cameră decorată în stil casual este locul perfect pentru obiecte de fier, ratan sau antichităţi. Pe perete puteţi atârna, în grupuri, obiecte de diferite dimensiuni şi forme. Un scaun mic, de genul celor care se aşază în faţa fotoliilor, este esenţial pentru confort. Lângă acesta, o măsuţă de lemn sau de ratan este suportul ideal pentru servit cafeaua. Fierul bătut şi cel forjat, alama cu aspect antic, porţelanul, lemnul sculptat sunt folosite pentru elementele de feronerie sau decor la uşi şi dulapuri. Colecţiile mici sau alte obiecte aranjate ici-colo în cameră dau un aspect casual. Aici pot fi incluse pietrele de râu, scoicile, bucăţi de lemn sau ramuri cu formă ciudată, colecţii de cutii mici, nasturi şi altele. Un raft din bibliotecă şi colţul unei mese sunt numai două din locurile potrivite în care pot fi expuse aceste mici obiecte.
Dormitoarele trebuie să aibă întotdeauna multe perne, de dimensiuni şi culori diferite, iar patul trebuie să fie acoperit cu o cuvertură interesantă.
Ferestrele trebuie să aibă jaluzele pentru a se păstra aerul intim în locuinţă şi pentru a se putea controla mai bine cantitatea de lumină care pătrunde în casă. În plus, ele pot fi înfrumuseţate cu perdele simple sau draperii înfăşurate pe galerii de lemn sau metal. Ca accente decorative, puteţi atârna o ramură uscată sau un şnur.

Alte obiecte în stil casual

Într-o cameră amenajată în stil casual, podelele sunt din lemn dur, dale, pietre sau beton. Covorul nu trebuie să fie foarte pluşat, ci mai degrabă se potrivesc covoare de sisal sau de lână, cu modele geometrice. Corpurile de iluminat sunt uşoare, fabricate din fier forjat, cositor, alpaca sau lemn. Candelabrele simple pot aduce un aer de antichitate dacă sunt făcute din fier forjat sau metale cu aspect interesant. Pentru lămpile mici, cumpăraţi abajururi mici, făcute din materiale textile.
Aproape orice obiect care se găseşte prin casă poate deveni un accesoriu într-o cameră decorată în stil casual. Adunaţi perne, cărţi, cutii, lumânări, case de păsări şi flori şi puneţi-le undeva prin cameră. Plantele care nu au nevoie de condiţii speciale pentru a se dezvolta şi care se întreţin uşor dau culoare şi contribuie la o atmosferă caldă, primitoare.
Lucrările de artă cu teme naive sau tradiţionale, atârnate pe pereţi sau scoase în evidenţă cu o ramă de bună calitate, sunt alte elemente potrivite de decor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU