27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiriî

În vacanţă cu piraţii
Turiştii sătui de vacanţele petrecute pe vreo plajă însorită sau într-o staţiune răcoroasă de la munte au de acum posibilitatea să îşi petreacă timpul într-un mod inedit. După cum informează Tiscali.it, o agenţie de turism rusă oferă iubitorilor de aventură posibilitatea să îşi petreacă vacanţa la vânătoare de piraţi somalezi. Persoanele interesate trebuie să scoată din buzunar în jur de 4.000 de euro pe zi, pentru a fi găzduite pe un iaht de lux, care va patrula de-a lungul coastei somaleze, în speranţa că va atrage atenţia piraţilor.
În cazul unui atac, turiştii au permisiunea de a se apăra „în mod sportiv“, folosind aruncătoare de grenade, mitraliere sau chiar bazzoka. Şi pentru că nu toţi turiştii dispun de un arsenal personal, agenţia oferă posibilitatea de închiriere a acestor arme, pentru doar şase euro pe zi. În plus, vizitatorii pot achiziţiona cartuşe chiar de la bordul ambarcaţiunii: de exemplu, cele pentru Kalaşnikov sunt oferite de agenţie la preţul de opt euro pentru 100 de focuri.

Preoţii ortodocşi – recuperatori de credite

Autorităţile juridice din Rusia au ajuns la un acord cu Biserica Ortodoxă, care prevede colaborarea preoţilor pentru recuperarea creditelor neachitate. După cum informează Tiscali.it, preoţii trebuie să se deplaseze la domiciliile enoriaşilor şi să îi convingă să îşi achite datoriile, mai întâi cu o predică despre atribuţiile unui bun creştin şi apoi cu o mustrare în toată regula. Principalul obiectiv al preoţilor ortodocşi este să reuşească să îi convingă pe enoriaşi că neplata unei datorii este un păcat la fel de mare ca furtul. Potrivit sursei menţionate, un prim test efectuat cu preoţii din Sankt Petersburg s-a bucurat de un succes extraordinar, iar autorităţile se gândesc acum să extindă proiectul şi la clerul budist şi musulman, foarte numeros în unele zone din ţară.

Emma Watson, o actriţă cu personalitate

Actriţa Emma Watson, devenită celebră graţie rolului din seria „Harry Potter“, a mărturisit că urăşte imaginea ei publică de şcolăriţă nevinovată, pentru că este incompatibilă cu realitatea. Şi pentru a demonstra tuturor de ce este în stare, pentru coperta revistei Elle, actriţa a ales o imagine punk. În plus, a realizat o serie de poze provocatoare pentru casa de modă Burberry din Marea Britanie, ca să scape de imaginea de fată cuminte.
„Nu vreau ca alţii să decidă cine sunt. Vreau să hotărăsc singură pentru mine. Vreau să evit să devin prea stilată sau prea «lucrată» şi prea generică. Vezi oameni care şi-au urmat cariera, au început cu ceva individual, dar au pierdut asta pe drum. Natalie Portman este o excepţie. O admir pentru faptul cum s-a descurcat“, a spus vedeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS