10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinViaţa Regelui muzicii pop

Viaţa Regelui muzicii pop

La vestea trecerii în nefiinţă a uriaşului talent care a fost Michael Jackson, mulţi au început să răsfoiască în arhive şi să scoată la iveală scandalurile care au marcat existenţa artistului. Dar şi mai mulţi îşi aduc aminte de cântecele sale, de geniul lui şi de ceea ce a reuşit acest om să facă pentru istoria muzicii mondiale.

Fanii lui Michael Jackson, o armată de admiratori care vorbesc limbi diferite şi au religii diferite, dar care sunt uniţi de pasiunea pentru munca artistului, au deplâns apunerea unei stele, dar se consolează cu melodiile care le-au încântat şi bucurat sufletul. Vă propunem o retrospectivă a vieţii şi carierei celui care a fost Regele muzicii pop.
Michael Jackson şi-a început cariera de la o vârstă fragedă. Al şaptelea dintre cei nouă copii ai lui Joseph şi Katherine Jackson, Michael Joseph Jackson s-a născut în oraşul american Gary din statul Indiana, pe 29 august 1958. Michael a dovedit de mic copil un talent muzical deosebit, motiv pentru care a început să cânte împreună cu fraţii săi. A debutat pe scenă la 11 ani, cu formaţia Jackson 5, pe care a înfiinţat-o împreună cu fraţii săi. Grupul a ocupat primele poziţii în topurile mondiale cu primele patru single-uri, printre care celebrele „I Want You Back“ şi „ABC“. Ca artist solo, Michael Jackson a înregistrat patru albume pentru casa de discuri Motown Records, înainte de a se muta la Epic Records, aceeaşi casă de discuri cu care au semnat şi fraţii săi, ei continuând să apară pe scenă sub numele de „Jacksons“ până în anul 1984.
Făcând un parteneriat cu producătorul Quincy Jones, cu care a colaborat la muzicalul „The Wiz“, o adaptare modernă după povestea „Vrăjitorul din Oz“, în care Michael Jackson a jucat rolul Sperietorii de ciori, Regele pop-ului şi-a lansat albumul solo „Off the Wall“. Discul a inclus două dintre cele mai mari hituri de la începutul carierei solo a starului, „Don’t Stop Til You Get Enough“ şi „Rock With You“.

Celebrul dans „moonwalk“

Albumul „Thriller“ este considerat unul dintre cele mai bine vândute din toate timpurile, iar piesa care i-a dat numele a stat mult timp pe primele poziţii ale topurilor. A fost nominalizată la 12 Premii Grammy şi a câştigat opt dintre acestea. Pe 25 martie 1983, în timpul desfăşurării unei emisiuni speciale dedicate casei de discuri Motown, Michael Jackson a cântat melodia „Billie Jean“ şi a executat pentru prima dată dansul „moonwalk“, cel care a devenit mişcarea sa caracteristică. În anul următor, 1984, Jackson a urcat pentru ultima dată pe scenă împreună cu formaţia Jacksons, în timpul turneului de promovare a albumului intitulat „Victory“. Una dintre cele mai importante şi de impact piese a fost „State of Shock“, un duet pe care Michael Jackson l-a înregistrat împreună cu rockerul Mick Jagger.

Dedicat activităţilor de binefacere

În 1985, Regele pop a trecut activităţile caritabile pe primul loc şi şi-a pus geniul muzical în slujba proiectelor de binefacere. A scris piesa „We Are the World“, pe care a cântat-o împreună cu câţiva dintre cei mai cunoscuţi colegi ai săi de breaslă, dedicând melodia Africii şi celor aflaţi în dificultate pe acest continent, în special copiilor. În anul 1987, Michael Jackson a lansat pe piaţă albumul „Bad“, odată cu care popularitatea sa a început să scadă. În aceeaşi perioadă, poate pentru a compensa această lipsă pe care o simţea, artistul a început să construiască un miniparc de distracţie chiar la el acasă. Şi-a motivat acest gest spunând că vrea să aibă un loc unde să îşi trăiască la vârsta maturităţii copilăria pe care nu a avut-o niciodată

Presupuneri şi acuzaţii
    
Mai târziu, în 1993, Michael Jackson a fost acuzat că ar încerca să îşi ascundă originile afro-americane după ce a apărut dintr-odată în faţa publicului cu o piele mult mai albă. Megastarul a apărut în nenumărate rânduri în show-urile de televiziune pentru a se apăra, explicând că albirea pielii sale nu are nici o legătură cu acuzaţiile ce i se aduc şi că suferă de o boală a pielii numită vitiligo.
La foarte scurt timp după acest incident, Michael a fost acuzat că ar fi abuzat sexual de un băieţel de 13 ani, deşi în urma investigaţiilor făcute poliţia nu a găsit nici o dovadă care să susţină aceste acuzaţii. Megastarul a fost dat în judecată, dar lucrurile s-au aranjat până la urmă, Jackson plătind o anumită sumă de bani părinţilor copilului pentru a-şi retrage plângerea. Artistul a mai fost acuzat de câteva ori că ar fi abuzat sexual copii, însă niciodată vinovăţia lui nu a fost dovedită.

O viaţă personală cel puţin ciudată

În august 1994, Michael Jackson s-a căsătorit cu fiica lui Elvis Presley, Lisa Marrie Presley, dar mariajul lor a durat doar până în 1996. Imediat după divorţ, megastarul s-a căsătorit cu o asistentă medicală. Cei doi au avut împreună doi copii, concepuţi prin inseminare artificială, Prince Michael Jackson, născut în 1997, şi Paris Michael Jackson, născută în 1998. Mai târziu s-a născut şi cel de-al treilea copil al megastarului, botezat Prince Michael Jackson II.

Pregătirea revenirii

După o serie de apariţii televizate şi publice şi procese în care era din nou acuzat de abuz asupra copiilor, care i-au stricat încet-încet reputaţia, în urmă cu câteva luni, Michael Jackson şi-a anunţat revenirea pe scena muzicală. Programase deja o serie de concerte în Marea Britanie, pe celebra Arenă O2 din Londra. Megastarul anunţase că va dedica albumul tuturor fanilor care l-au susţinut de-a lungul timpului şi că turneul va fi ultimul din cariera sa. Din păcate, cortina a căzut înainte de a se fi ridicat, pentru că ieri Michael Jackson a trecut în nefiinţă, fără a putea spune adio publicului pe care l-a iubit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII