24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Brazilia, în finala Cupei Confederaţiilor
Echipa naţională a Braziliei a câştigat cu scorul de 1-0 semifinala cu Africa de Sud şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor, unde va întâlni Statele Unite. Singurul gol al partidei a fost reuşit de Daniel Alves, în minutul 88, din lovitură liberă. Meciul a avut loc pe stadionul „Ellis Park“ din Johannesburg şi a fost condus la centru de arbitrul elveţian Massimo Busacca. Au evoluat următoarele formaţii: Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Luisao, Andre Santos (Alves ‘82) – Felipe Melo, Gilberto Silva, Ramires, Kaka – Luis Fabiano (Kleberson ‘90+2), Robinho. Selecţioner: Carlos Dunga. Africa de Sud: Khune – Gaxa, Masilela, Mokoena, Booth – Mhlongo, Dikgacoi, Piennar (Van Heerden ‘90+3), Modise (Mashego ‘90+1), Tshabalala (Mphela ‘90+1) – Parker. Selecţioner: Joel Santana. În cealaltă semifinală, disputată miercuri, Statele Unite au învins cu scorul de 2-0 campioana europeană, Spania. Întâlnirea pentru locurile trei-patru, dintre Spania şi Africa de Sud, va avea loc duminică, la Rustenburg. Finala Cupei Confederaţiilor, între Statele Unite ale Americii şi Brazilia, se va disputa duminică, în Johannesburg.
Ionuţ NICA

Gâlcă, antrenor la Almeria B
Fostul mijlocaş român Constantin Gâlcă va prelua banca tehnică a formaţiei Almeria B, din Liga a 4-a spaniolă, el urmând să debuteze astfel în meseria de antrenor.
„Îmi asum cu multă responsabilitate această funcţie şi sunt conştient că trebuie să muncesc foarte mult şi să arăt că merit încrederea care mi-a fost acordată de oficialii de la Almeria. Vom încerca să jucăm un fotbal frumos, bazat foarte mult pe atac, dar şi pe disciplină de fier“, a spus fostul internaţional român. Constantin Gâlcă a avut o întâlnire cu directorul grupării iberice, Alfonso Garcia Pinero, iar în timpul discuţiilor au fost puse la punct detaliile legate de contract şi obiective. Oficialul spaniolilor a pecizat că ţinta pentru noul sezon pentru Almeria B va fi încercarea de a promova în Segunda Division B (Liga a III-a spaniolă – n.r.). Constantin Gâlcă a fost şi jucător la Almeria, între anii 2003 şi 2006. În cariera sa, el a mai evoluat în Spania, la formaţiile Real Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza sau Gimnastic Tarragona.
Daniel BISTRICEANU

Stuttgart îl vrea pe Huntelaar
Jurnaliştii iberici susţin că formaţia germană VfB Stuttgart, la care evoluează şi jucătorul român Ciprian Marica, este interesată de transferul atacantului olandez Klaas Jan Huntelaar, pe care Real Madrid vrea să-l vândă. Gruparea germană este dispusă să ofere, în schimbul atacantului olandez, 20 de milioane de euro, aceeaşi sumă pe care Real a plătit-o când a cumpărat jucătorul de la Ajax, în decembrie 2008.
Formaţia spaniolă a pus mai mulţi fotbalişti pe lista de transferuri după ce i-a achiziţionat pe Kaka şi pe Cristiano Ronaldo, iar joi a oficializat şi cumpărarea lui Raul Albiol. De transferul lui Huntelaar mai sunt interesate şi formaţiile Olympique Lyon, Juventus Torino, Galatasaray Istanbul şi Tottenham, dar presa germană a scris că VfB Stuttgart îl vrea pe olandez pentru a suplini postul lăsat liber de Mario Gomez, pe care l-a vândul la Bayern München în schimbul a 30 de milioane de euro.
Daniel BISTRICEANU

Maradona a semnat contractul cu naţionala Argentinei
Federaţia Argentiniană de Fotbal a anunţat că selecţionerul Diego Armando Maradona, care a preluat echipa naţională în noiembrie 2008, a semnat un angajament valabil până la finalul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2010. Fostul mare jucător va încasa 860.000 de euro pentru cele 12 luni în care va sta la cârma primei reprezentative. Contractul „Butoiaşului atomic“ va expira în octombrie, când se încheie şi campania de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud, şi va fi automat prelungit în cazul în care Argentina va obţine accesul la turneul final de anul viitor.
În preliminariile CM 2010, campioana mondială din 1986 ocupă locul patru în clasament, la cinci puncte distanţă de lidera Brazilia, după 14 partide disputate în grupa de zece echipe din zona Americii de Sud. La finalul campaniei de calificare, primele patru clasate se vor califica direct la Cupa Mondială din 2010.
Daniel BISTRICEANU

Ribery nu mai este de vânzare
Karl-Heinze Rummenigge, preşedintele clubului Bayern München, a declarat că mijlocaşul francez Franck Ribery, curtat de mai multe echipe din Europa, în special de Real Madrid, nu mai este de vânzare. „Franck Ribery este de neînlocuit. Real Madrid ştie foarte bine că nu mai este de vânzare“, a spus Rummenigge. Miercuri, Alain Migliaccio, agentul internaţionalului francez, anunţase că avusese discuţii cu Zinedine Zidane, consilierul preşedintelui grupării spaniole. El declarase că jucătorul ar fi încântat să evolueze la Madrid. „Faptul că Ribery şi-ar dori să joace la Real nu este o surpriză pentru noi. Este un club fascinant şi atractiv din punct de vedere financiar, dar nici Bayern nu este mai prejos“, a mai spus Rummenigge.
Ionuţ NICA

Cissé, aclamat de 3.000 de greci
Atacantul Djibril Cissé, care va semna un contract pe patru ani cu gruparea Panathinaikos Atena, a fost întâmpinat de 3.000 de suporteri ai „alb-verzilor“, la sosirea pe aeroportul din capitala Greciei. Cissé s-a declarat impresionat de numărul mare de fani care l-au aşteptat şi, după ce i-a salutat, s-a deplasat la unul dintre hotelurile de lux din Atena, unde a discutat cu preşedintele lui Panathinaikos, Nikolas Pateras, ultimele detalii ale contractului său. Transferul său de la Marseille în Grecia va aduce în vistieria clubului francez opt milioane de euro, iar jucătorul va avea un salariu de 2,5 milioane de euro pe sezon.
Ionuţ NICA

Zidane joacă pentru UNICEF
Fostul internaţional francez Zinedine Zidane va participa în perioada următoare la mai multe meciuri amicale, în Canada, iar o parte din suma care va fi strânsă va merge către UNICEF. Turneul se numeşte „Zidane şi prietenii“, iar printre invitaţii săi se vor număra croatul Dado Prso, argentinianul Martin Palermo, camerunezul Samuel Eto’o. Primul meci se va juca duminică, la Montreal, iar următorul, pe 4 iulie, la Vancouver. Aceste partide în scop caritabil sunt organizate de fostul internaţional algerian, Ahcene Adlani, care speră să strângă suma de 93.000 de euro pentru a o dona celor de la UNICEF. De asemenea, se încearcă şi o mai mare popularizare a fotbalului în Canada, ţară în care hocheiul este cel mai iubit sport. În altă ordine de idei, fostul câştigător al Campionatului Mondial din 1998 a mai spus că se simte foarte bine în Canada, el precizând că în Toronto a făcut turul oraşului cu autobuzul, lucru pe care el îl consideră „imposibil de făcut oriunde în Europa“.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS