12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Salată de pui cu sos de lapte bătut
Ingrediente: 500 g piept de pui, 200 g paste farfalle, 2 dovlecei mici, 1 morcov mic, 3 roşii (200 g), 3 linguri ulei, 50 g seminţe de dovleac (decojite), 8 crenguţe busuioc, sare, piper.
Pentru sos: 200 ml lapte bătut (poate fi înlocuit cu iaurt sau smântână subţire), 2 linguri pastă de ardei roşii (poate fi înlocuită cu ketchup picant), sare, piper.
Mod de preparare:
Pastele farfalle (mici) se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg, se clătesc cu apă rece şi se lasă în strecurătoare, să se scurgă bine. Pieptul de pui, dezosat şi fără pieliţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se încinge uleiul într-o tigaie, iar fâşiile de piept se prăjesc aproximativ două-trei minute. Dovleceii se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se adaugă peste carne, în tigaie. Morcovul se curăţă, se spală, se taie cuburi foarte mici (sau se dă pe răzătoare) şi se adaugă în tigaie. Amestecul de carne, dovlecei şi morcovi se sărează, se piperează şi se prăjeşte cinci-şase minute pe foc mic, sub capac, să se pătrundă. 
După aceea vă puteţi apuca de prepararea sosului. Într-un castron, se pun laptele bătut şi pasta de ardei. Se adaugă sare şi piper în exces. Se bate totul cu un tel. În castronul cu sos se adaugă pastele bine scurse, carnea, dovleceii şi morcovul, toate răcite, şi roşiile, spălate şi tăiate cuburi. Se amestecă pentru omogenizare. Castronul cu salată se pune la rece o oră. Seminţele de dovleac se prăjesc într-o tigaie, fără grăsime; se lasă la rece, apoi se zdrobesc uşor. Salata se serveşte în boluri, ornată cu seminţe de dovleac prăjite şi crenguţe de busuioc.

 

Tort diplomat

Ingrediente:
1 kg frişcă, 3 ouă, 1 cană de zăhar, 1 cană de lapte, 50 g gelatină, 2 pachete stafide, 1 pachet de pişcoturi de 300 g, 1 cutie compot de ananas, 1 cutie compot de piersici, 1 pachet de întăritor de frişcă.
Mod de preparare:
Ouăle, zahărul şi laptele se amestecă până devin că o smântână şi se dau la rece. Zeama de la compotul de ananas şi jumătate de la celălat se pun într-o cratiţă, iar gelatina se dizolvă în compotul rămas. Se încălzeşte compotul, iar gelatina se toarnă în compotul fierbinte apoi se dă la rece.
Frişca se bate, se adaugă întăritorul, apoi se amestecă gelatina şi stafidele şi cu crema de ouă. Într-o formă rotundă se pune celofan sau folie de plastic şi se toarnă o treime din cremă, apoi fructele din compot tăiate mărunt, apoi din nou cremă şi iar fructele şi crema, iar în final pişcoturile.
Se înveleşte cu celofanul şi se dă la rece până a doua zi sau măcar cinci ore. A doua zi se răstoarnă pe un platou şi e gata de servire. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS