24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDuşurile autobronzante, o nouă modă

Duşurile autobronzante, o nouă modă

A sosit vara şi, odată cu ea, vacanţa. Soare, plajă, mare… Dar, dacă nu aveţi timp să prindeţi câteva raze de soare, există şi alte metode de a vă bronza.

Nu mai este nici un secret: razele ultraviolete nu sunt bune. Ne îmbătrânesc, lasă urme pe piele şi pot provoca diverse forme de cancer. Totuşi, acum este posibil să ne bronzăm fără pericol datorită unei noi metode existente în saloanele de înfrumuseţare: duşurile autobronzante.
Importate recent din Statele Unite, duşurile autobronzante sunt în vogă în saloanele de înfrumuseţare din Europa. Din ce în ce mai multe mărci încearcă să intre pe piaţă, toate folosind acelaşi procedeu: pulverizarea unui autobronzant pe corp. Pentru a avea o piele strălucitoare tot anul, fără a fi distrusă de razele UV ale soarelui, există această nouă tehnică, numită şi tanning.

Pulverizare omogenă

Aplicarea manuală omogenă a unei loţiuni autobronzante pe tot corpul nu este foarte simplă. Pentru a remedia această problemă practică, de la începutul anilor 2000 au fost aduse în saloanele de înfrumuseţare aceste echipamente specifice. Primele servicii de aplicare au existat sub forma unor pistoale pulverizatoare. Acest procedeu folosit şi astăzi constă în pulverizarea unei pelicule subţiri de loţiune autobronzantă cu ajutorul unui pistol. Această metodă, care şi-a dovedit avantajele şi eficienţa, a fost încet-încet înlocuită, după 2003, în centrele de bronzare, cu un sistem mai bun numit tanning sau duş autobronzant. Această tehnică promite o aplicare uniformă pe tot corpul. Este suficient să intraţi într-o cabină de duş special amenajată şi să apăsaţi un buton şi loţiunea autobronzantă este pulverizată.

Tanning în practică

O şedinţă de tanning durează doar câteva secunde. Nu este dureroasă şi, mai ales, nu are efecte nedorite asupra pielii. De fapt, loţiunile autobronzante folosite în pulverizare sunt îmbogăţite cu aloe vera pentru a favoriza hidratarea. Produsele folosite au în componenţa lor extracte de citrice pentru a limita mirosul loţiunii, care nu este mereu plăcut, şi DHA, care acţionează direct asupra celulelor pielii, modificându-i culoarea. Loţiunea este pulverizată sub forma unor micropicături pe faţă, apoi pe spate. Bronzul durează aproximativ o săptămână, chiar mai mult, în funcţie de aciditatea pielii.
Pentru o eficacitate maximă, este recomandat să evitaţi parfumul şi machiajul înainte de a intra în cabina de duş autobronzant. De asemenea, trebuie să vă epilaţi înainte cu câteva zile şi să faceţi un gomaj al pielii pentru a permite loţiunii să intre bine în epidermă. Pentru o impregnare mai bună a loţiunii, evitaţi duşul timp de câteva ore după şedinţa de tanning. În funcţie de centrele de bronzare şi de materialele folosite, puteţi regla intensitatea bronzării.

Mici inconveniente

Produsul se usucă pe piele în circa şase ore, deci în ziua aplicării evitaţi hainele prea strâmte sau deschise la culoare. Autobronzantul nu reacţionează în acelaşi fel pe toate tipurile de piele, deci rezultatul nu este mereu acelaşi. La unele persoane, rezultatul este excelent, iar la altele este mai puţin natural. Pe unele părţi ale corpului, autobronzantul durează mai puţin. Este cazul încheieturilor braţelor şi picioarelor, axilei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII