10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Salate colorate

În sezonul cald, când pofta de mâncare este redusă, salatele proaspete şi răcoritoare vă vor ademeni.

Indiferent de tipul de salată pe care doriţi să o preparaţi sau de reţeta pe care o puneţi în practică, vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta să treceţi peste lunile fierbinţi de vară fără a vă înfometa. Cea mai importantă regulă este să nu cumpăraţi niciodată mai mult decât aveţi nevoie. Cumpărând ingredientele în cantităţi mici, veţi putea alege întotdeauna doar ceea ce pare mai proaspăt şi nu veţi greşi. În plus, adoptând acest truc, puteţi beneficia de promoţii sau de oferte speciale, făcute la diverse produse.

Alegeţi ingrediente variate

Când mergeţi la piaţă să cumpăraţi salată verde – ingredientul ce nu lipseşte din nici un preparat de vară -, luaţi mai multe sortimente, întrucât aceste verdeţuri conţin diverse minerale şi vitamine şi, în plus, diferă şi din punct de vedere al gustului şi aromei.
Alt sfat de care e bine să ţineţi seama este să cumpăraţi cele mai bune produse din cele pe care vi le permiteţi. Alegeţi legumele în funcţie de culoare. Puteţi face un experiment. Mergeţi într-un supermarket, la raionul unde se prepară tot felul de salate, şi vedeţi care sunt cele care vă atrag cel mai mult. Veţi constata că salatele compuse dintr-o explozie de culori sunt cele care vă sar în ochi. Şi atunci, de ce nu ar funcţiona acest principiu şi în cazul salatelor preparate de dumneavoastră?

Citiţi şi experimentaţi

Informaţi-vă, aflaţi cât mai multe reţete de salate şi experimentaţi. Dacă găsiţi într-o salată o aromă sau un ingredient pe care nu l-aţi mai întâlnit până acum, nu vă fie teamă şi gustaţi-l şi separat, pentru a-i putea descoperi calităţile.
Atunci când pregătiţi o salată, ţineţi minte că sosul (numit în mod pretenţios şi „dressing“) este o componentă a acestui preparat. Sună simplu, aproape banal, însă faptul că sosul este parte integrantă din această mâncare înseamnă că şi cea mai anostă salată poate fi transformată într-una delicioasă doar adăugând sosului un ingredient-surpriză. Aşa cum ştiţi, salatele se asezonează cu ingrediente simple, formula de bază pentru dressing fiind „două părţi ulei şi o parte oţet“. Dacă ţineţi cont de această formulă, limita este chiar imaginaţia dumneavoastră. Ar mai fi de respectat o singură regulă: aceea potrivit căreia nu trebuie să exageraţi cu dressingul turnat peste salată, pentru ca aceasta să nu devină „încărcată“.

Pentru salate colorate

Cu toţii ştim că orice salată care se respectă trebuie să conţină ingrediente verzi şi roşii. Enumerarea culorilor nu trebuie să se oprească aici. Iată ce ingrediente puteţi încorpora în salata pe care o pregătiţi, pentru a-i conferi un plus de culoare:
unt de arahide sau pastă de susan (se adaugă la dressing)
varză roşie
seminţe prăjite
usturoi prăjit
felii de ciuperci crocante
merişoare
zeamă de citrice, după preferinţe
măsline.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS