13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Ceapa, înainte de a fi prăjită, trebuie presărată cu făină, astfel devine mai crocantă, iar la multe feluri de mâncare nu mai este nevoie de rântaş.
– Frigănelele se prepară cu lapte condensat amestecat cu muştar, fiind astfel sărace în colesterol, deoarece nu mai e nevoie de ou.
– Mâncărurile pe bază de griş vor fi mai pufoase dacă înmuiaţi grişul în lapte sau apă, cu o jumătate de oră înainte de a-l folosi.
– În sosul pentru friptură, pentru a nu mai forma crustă, se pune o bucăţică de unt.
– Peştele fript nu se mai lipeşte de tigaie dacă punem în ulei câteva bucăţele de unt sau rondele de lămâie.
– Prăjiturile şi cozonacii capătă o culoare frumoasă dacă se ung, înainte de a-i băga la cuptor, cu cafea cu lapte.
– Ştrudelul devine mai aromat dacă amestecăm trei linguri de gem de gutui în umplutura de mere.
– Icrele de peşte se păstrează mult mai bine nesărate, în congelator
– Puţin praf de copt sau bicarbonat adăugat în compoziţia de chiftele le va face mai fragede şi mai mari.
– Aluatul de prăjituri nu se rupe dacă îl întindeţi pe un şervet presărat cu făină şi, în loc să-l puneţi în formă, aşezaţi forma deasupra lui. Apoi, cu o mişcare rapidă, răsturnaţi totul, ţinând de capetele şervetului. Aluatul se va desprinde uşor, apăsând şervetul cu degetele. Nu se va sfărâma şi va lua forma vasului.
– Pâinea nu se usucă dacă în punga în care se ţine puneţi şi un măr tăiat.
– Maioneza se adaugă în salate numai după ce acestea sunt reci.
– Morcovul călit în puţin untdelemn colorează frumos supele de legume sau carne.
– Cartofii în coajă nu plesnesc când sunt fierţi dacă în apă se adaugă puţin oţet.
– Glazura de zahăr nu mai pătrunde în blatul de tort dacă acesta se unge în prealabil cu puţin gem.
– Conopida dobândeşte un gust mult mai accentuat dacă în apa de fiert puneţi şi câteva frunze de pe cotor.
– Aluatul de tarte trebuie preparat cu o zi înainte de coacere şi lăsat cel puţin 12 ore la frigider. După ce îl întindeţi cu sucitorul, puneţi-l în formă şi mai lăsaţi-l la rece 30 de minute. Nu se va mai strânge la copt.
– Tarta garnisită cu fructe nu trebuie să aştepte mai mult de o oră sau două înainte de a fi servită. Aluatul riscă să se înmoaie.
– Aluatul de tarte nu trebuie frământat prea mult fiindcă se întăreşte la copt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS