24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRoşul, culoarea-vedetă a verii

Roşul, culoarea-vedetă a verii

În această vară, roşul revine la modă. Creatorii de bijuterii îl folosesc cu precădere în nuanţe închise, în timp ce pentru piesele vestimentare sunt preferate tonurile pale şi delicate, care bat un pic spre roz.

Ţinutele, dar şi accesoriile în nuanţe de roşu fac moda în această vară. Fiind o culoare veselă, orice doamnă sau domnişoară blondă, roşcată sau brunetă va arăta impecabil alegând o piesă de vestimentaţie într-o astfel de nuanţă, tot astfel cum un costum de baie corai se va asorta perfect cu pielea bronzată, transformându-vă într-o apariţie seducătoare. Şi în ceea ce priveşte produsele de înfrumuseţare doamnele şi domnişoarele aleg aceeaşi nuanţă corai. Un ruj în această culoare este potrivit pentru orice moment al zilei, indiferent că ieşiţi seara la o terasă sau vă machiaţi pentru a merge la cumpărături. Dacă, în schimb, aveţi trecută în agendă o ieşire la discotecă, va trebui să alegeţi rujurile cu tente portocaliu-roşiatice şi cu străluciri de neon.

Rochia roşie, arma de seducţie a doamnelor

O rochie roşie va fi întotdeauna o alegere inspirată dacă vreţi ca privirile celor din jur să se întoarcă spre dumneavoastră. „Această culoare vine întotdeauna cu invitaţia de a risipi misterul care vă înconjoară şi cu un mesaj greu de ignorat: sunt puternică, pasională şi ştiu că pot seduce!“ este părerea unanimă a designerilor, care au ales această nuanţă pentru piesele lor vestimentare.
Oscar de la Renta a adus în colecţia sa de primăvară-vară 2009 rochia roşie. Fie că este vorba de cea clasică sau combinaţia între fusta-creion şi maioul de mătase plus un batic lejer pus pe cap şi ochelari de soare mari, rotunzi, totul este roşu. Şi dacă ţinuta roşie uni vă nemulţumeşte, sugestia designerului este un palton uşor de vară cu motive geometrice imprimate haotic, care se poate asorta cu indispensabila rochie roşie. Dacă aceasta este din mătase, atunci doamna sau domnişoara se va transforma într-o femeie plină de mister.
Aşa că, dacă reprezentantele sexului frumos caută încă reţeta-minune pentru a se transforma dintr-o apariţie obişnuită în una seducătoare, ele trebuie să ştie că răspunsul vine de la această nuanţă reinventată de creatorii de modă: roşu. Alături de nelipsita rochie neagră, din garderoba unei femei nu trebuie să lipsească nici cea roşie. Doamnele şi domnişoarele care aleg o astfel de rochie trebuie să ştie însă că accesoriile care o vor completa trebuie să fie cât mai simple şi şic. Cea mai potrivită combinaţie pentru a pune irezistibila rochie roşie în evidenţă sunt bijuteriile şi accesoriile argintii, o culoare care nu încarcă, ci dă un strop de strălucire. Şi atunci când vă alegeţi perechea de sandale trebuie să aveţi grijă. Cele mai potrivite ar fi cele simple argintii, în combinaţie cu un pandantiv care să ajungă până la bust, din aceeaşi culoare simplă. În cazul în care aveţi o problemă în a purta această nuanţă, puteţi alege negru. O pereche de sandale şi o poşetă tip portofel negre pot fi cheia salvatoare.

Roşul, de-a lungul istoriei

Roşul a jucat un rol semnificativ în istoria omenirii: roşu era mărul care i-a atras privirile Evei şi a ademenit-o să încalce o poruncă. Roşu este sângele nostru, fapt pentru care este considerat simbolul vieţii şi al pasiunii. Roşul a fost culoarea roialităţii, a scandalului, a revoluţiilor şi a intrigilor, dar şi a iubirii: trandafirii roşii sunt simbolul dragostei eterne şi sincere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS