6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Trifoi cu şapte foi

Un britanic de nouă ani a găsit un trifoi mai mult decât special, cu şapte foi, informează site-ul zigonet.com. Alastair Barnes a găsit trifoiul în timp ce îşi plimba câinele prin parcul rezervaţiei naturale din Coombe Bissett. Băiatul păstrează planta într-o carte şi speră că de acum încolo trifoiul îi va aduce mult noroc. Acesta are în general trei foi, uneori patru, caz în care este considerat un talisman norocos. Potrivit tradiţiei, cele patru foi simbolizează speranţa, credinţa, dragostea şi norocul. Trifoiul cu şase sau şapte foi este şi mai rar, dar, cu toate acestea, nu este un record, căci în 2000 un fermier japonez a găsit în grădină un trifoi cu 21 de foi.

Măsuri de criză luate de companiile aeriene

Companiile aeriene iau tot felul de măsuri pentru a economisi carburant pe perioada crizei financiare. Potrivit site-ului zigonet.com, unele companii reduc tacâmurile folosite la masa servită în avion sau renunţă de tot la linguri, altele renunţă la revistele gratuite, iar o companie japoneză a decis chiar să scurteze cu un centimetru lungimea păturilor. „Când vorbim de un avion cu 400 de pasageri, care primesc două sau trei mese, această iniţiativă are drept rezultat scăderea în greutate a aeronavei, ceea ce înseamnă că, luând aceste măsuri, facem economii semnificative“, a explicat responsabilul de mediu al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian.

Anglia se mândreşte cu un ou uriaş

O găină din Anglia a făcut un ou care cântăreşte aproape 200 de grame, informează site-ul zigonet.com. Proprietara găinii începuse să-şi facă probleme pentru că pasărea nu mai ouase de o săptămână, dar s-a liniştit când a văzut în cuibar un ou de trei ori mai mare decât unul normal. A durat o jumătate de oră până când oul gigant a fost făcut, adică a fost nevoie de şase ori mai mult timp decât în mod normal. Stăpâna găinii a contactat reprezentanţii Cărţii Recordurilor, sperând că pasărea ei va intra în istorie. Din păcate, se pare că alta i-a luat-o înainte: în secolul XIX a existat o găină care a făcut un ou de 340 de grame.

Megan Fox nu este pregătită să-şi pună pirostriile

Frumoasa Megan Fox a confirmat că ea şi iubitul său, actorul Brian Austin Green, îşi reevaluează relaţia pentru că nu se simte pregătită să-i devină soţie, informează site-ul starpulse.com. În urmă cu câteva luni, cei doi au anulat logodna, iar presa mondenă a scris că Megan Fox este din nou singură şi a început să facă speculaţii în legătură cu o posibilă relaţie amoroasă între frumoasa actriţă şi Shia LaBeouf, partenerul ei din pelicula „Transformers“. Megan Fox insistă însă că încă este împreună cu Brian Austin Green. „Nu sunt logodită cu Brian pentru că o logodnă duce în final la căsătorie, iar pentru mine măritişul nu este o opţiune acum. Nu mă văd în postura de soţie, aşa că acum încercăm doar să vedem ce fel de relaţie avem“, a explicat Megan Fox.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS