6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Florin Costea, salvarea CSM-ului?
Zvonurile conform cărora Florin Costea ar urma să plece de la Universitatea Craiova pe o sumă mare de bani, i-a pus pe jar pe oficialii din Zăvoi. În cazul unui transfer din Bănie, la CSM Vâlcea trebuie să ajungă 25% din suma totală a banilor pe care îi va primi Universitatea. Cum oferta vehiculată este de aproximativ şapte milioane de euro, echipa vâlceană îşi poate asigura dublul bugetului pe care l-a avut în sezonul competiţional trecut (800.000 de euro). „Normal că ne-ar prinde bine ca aerul aceşti bani. Pentru un club cum este CSM, ei ar însemna enorm. Dar, staţi liniştiţi, nu este chiar aşa uşor. Dacă pleacă astăzi Florin Costea pentru şapte milioane de euro, asta nu înseamnă că luni noi primim 25 la sută din bani. Ar fi prea frumos. Uitaţi-vă că Reşiţa se judecă şi acum pentru banii pe Chivu… Pe de altă parte, am fost acuzaţi că Florin Costea a plecat pe bani puţini la Craiova. Uite că acum, pentru noi, ar fi o afacere dacă ar pleca în străinătate, iar banii ar veni conform contractului“, a spus directorul general din Zăvoi, Florin Verigeanu. Florin şi Mihai Costea au plecat de la CSM Vâlcea pentru 100.000 de euro. Doar în urma unui eventual transfer al lui Costea I echipa vâlceană va primi bani.
Altfel, după Roszel, Kutlakic şi Stromajer, Robert Săceanu a plecat şi el de la CSM Vâlcea, înainte de terminarea campionatului. „Robert are nuntă sâmbătă şi l-am lăsat să plece. Nu cred că se va mai întoarce la CSM Vâlcea… Oricum, şansele sunt minime“, a spus Verigeanu.

Andi NICULESCU

Biletele la finala Cupei, epuizate într-o oră
Finala Cupei României, ediţia 2008-2009, dintre FC Timişoara şi CFR Cluj, programată sâmbătă pe Municipalul târgujian, se va juca cu casa închisă. Cele 2.500 de bilete oferite de Federaţia Română de Fotbal suporterilor gorjeni s-au dovedit insuficiente, epuizându-se în mai puţin de un ceas. Deşi casa de bilete s-a deschis la ora 10.00, câteva zeci de gorjeni s-au aşezat la coadă încă de la 7.00, interesul pentru acest joc fiind enorm în oraşul lui Brâncuşi. Restul de bilete a fost împărţit suporterilor celor două finaliste şi este exclus ca tichetele nevândute la Timişoara sau Cluj să fie redistribuite gorjenilor.

Cristi PEPTAN

Juniorii, furaţi la Cluj
Grupa 1990 a clubului Pandurii Târgu Jiu a pierdut, scor 2-1, finala turneului de zonă de la Cluj, în faţa gazdei competiţiei, CFR Cluj, şi a ratat calificarea în semifinalele campionatului naţional al juniorilor republicani A. Echipa lui Constantin Andriucă a dominat prima parte a jocului, reuşind să deschidă scorul prin Pleaşcă (‘26), însă clujenii, împinşi de arbitri, au întors rezultatul în cinci minute prin Cucurezan (‘72) şi Cristea (‘77). „Am dominat jocul în prima repriză, am dat gol, dar, în partea a doua, maniera de arbitraj a fost într-o singură direcţie şi ne-a împins în propriul careu. Arbitrajul a fost de partea gazdelor în totalitate“, a acuzat Mihai Stelescu, şeful Centrului de copii şi juniori de la Pandurii. Şi tehnicianul Constantin Andriucă crede că echipa sa ar fi meritat calificarea dacă jocul s-ar fi desfăşurat în condiţii normale. „Am pierdut pe mâna arbitrilor. În a doua repriză, toate contactele au fost fluierate numai pentru ei. Păcat, am avut o şansă extraordinară să mergem mai departe. Arbitrii au fost de la Bistriţa, aproape de Cluj, aceiaşi care i-au fluierat şi în campionat. Mureşan, Paszkany şi toată echipa CFR-ului au asistat la meci, suporterii au creat o presiune pe arbitrii şi pe echipa noastră. Dacă se juca pe teren neutru, altul era rezultatul. Am fost singuri împotriva tuturor. Copii au plâns, abia i-am adunat de pe jos, nu am avut nici o şansă. Oricum, e o mare performanţă faptul că am intrat în primele opt echipe din ţară“, a spus Andriucă.
Altfel, juniorii B de la Pandurii Târgu Jiu, antrenor Eugen Pădureanu, au început cu dreptul turneul de zonă de la Salonta, reuşind să câştige, scor 2-1, cu FCM Bacău.

Cristi PEPTAN

GP, debut cu dreptul la turneul zonal
La Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ din Craiova a început ieri turneul zonal al Campionatului Naţional rezervat juniorilor republicani B (născuţi în anul 1992).
Echipa gazdă, antrenată de Alin Dobrotescu, a câştigat primul meci din grupă, trecând cu scorul de 3-1 de formaţia Petrolul Ploieşti, prin reuşitele jucătorilor Şerban (2) şi Cârstea. Pentru GP au evoluat: Mogoşanu – Cojocaru, Tudoran, Grigorie, Ciorcaş – Chiroiu, Şerban, Cârstea, Bratoveanu – Ferediuc, Cotar. Au mai intrat: Ţîrcomnicu, Năstase, Dincă şi Bălăceanu. „Şcolarii“ craioveni vor sta astăzi, iar mâine, de la ora 9.30, vor juca împotriva celor de la Cetate Suceava. Din cealaltă grupă fac parte echipele LPS Buzău, FC Braşov şi Steaua Bucureşti. Ieri, braşovenii au învins pe Buzău cu scorul de 2-0. Câştigătoarele celor două grupe vor disputa duminică, de la ora 10.00,  finala turneului. Astăzi se dispută partidele: Steaua – Buzău (9.30) şi Suceva – Ploieşti (11.00).

Daniela MITROI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII