17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPictarea pereţilor, la rang de artă

Pictarea pereţilor, la rang de artă

Dacă te-ai săturat de mutat mobila şi de schimbat lucrurile din casă doar pentru a alunga monotonia, dacă ai obosit să redecorezi camerele în zadar, dacă nu mai suporţi pereţii albi şi deprimanţi, neştiind ce să faci cu ei, află că picturile murale sunt o modalitate excelentă de a rezolva toate aceste probleme.

În rândurile următoare vei descoperi ce presupune această tehnică, precum şi modul în care se realizează. Picturile murale conferă armonie şi culoare. Sunt inspirate dintr-o gamă largă de teme, ce pot fi proiectate şi personalizate în orice spaţiu. De asemenea, contribuie la accentuarea unui anumit stil, cum ar fi cel clasic sau romantic. În cazul de faţă, s-a urmărit crearea unei atmosfere tipice secolului al XIX-lea. Posesoarea locuinţei şi-a dorit un ambient care să transmită linişte, să predispună la meditaţie, dar care să fie şi expresia unor vremuri de altădată. Pe lângă pictarea pereţilor, proprietara a mers şi pe achiziţionarea de mobilier şi de accesorii antichizate.

Culori şi materiale

Pentru pictarea pereţilor s-au folosit vopsele alchidice, acrilice şi uleiuri. Deşi gama de culori a fost destul de largă, câteva dintre acestea au stat la baza picturii: roşu englezesc, ocru, maro, negru, albastru, alb şi galben. Vopselele se găsesc în comerţ la preţuri accesibile. De fapt, cheia acestei picturi nu constă în materialele scumpe, ci în tehnica de lucru şi în capacitatea de combinare a culorilor.
Livingul este singura încăpere în care pereţii au fost pictaţi. Întrucât dorinţa proprietarei a fost crearea unui ambient personalizat care să o reprezinte, autorul lucrării a încercat să producă un efect special prin pictarea unui copac stilizat pe unul dintre pereţii livingului.

Tehnica de realizare

Peretele a fost mai întâi finisat, apoi zugrăvit cu var lavabil. Cu ajutorul unei pensule de dimensiuni medii s-au aplicat pe fundal uleiuri de pictură din Italia, de culoare roşu englezesc. După ce pereţii s-au uscat, au fost executate ramurile copacului şi floricelele cu acelaşi tip de uleiuri. Frunzele au fost pictate cu aur lichid, adus din Germania, deoarece în România este mult mai greu de găsit. Datorită materialelor folosite, această pictură are atuul unei rezistenţe îndelungate, ajungând chiar şi la 50-60 de ani.

Dulapul

Pentru a accentua ideea de antic, s-a conceput un dulap din rigips, pe care s-au aplicat vopsele alchidice. Impresia de lemn este dată de uleiurile şi de lacurile care s-au aplicat după vopsire. Artistul lucrării a avut ideea genială de a continua tema copacului înflorit şi pe corpul de mobilier. Iar efectul este extraordinar!

Elena VÎRLAN
Material preluat din revista Util

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS