3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMinculescu a extaziat Craiova

Minculescu a extaziat Craiova

Romanian Music Awards a adunat în Piaţa „Mihai Viteazul“ sâmbătă, 6 iunie, 40.000 de oameni şi un număr impresionant de artişti, nume importante ale muzicii autohtone şi internaţionale.

Premiile Romanian Music Awards au transformat pentru o zi Craiova în capitala muzicii. Impresionanta scenă avea să-şi primească oaspeţii de seamă. Am putut-o studia în amănunt de la ora 16.00 încolo, oră la care presa locală şi toţi cei care aveau legătură cu ea – corespondenţi ai posturilor şi ziarelor centrale – au fost invitaţi să-şi ridice acreditările. Accesul promis în cadrul conferinţei de presă susţinute de organizatori s-a limitat brusc la un cort amplasat în stânga scenei. Pe covorul roşu, alături de gazdele matinalului de la Radio 21 – Orlando, Escu, Popescu şi asistenta lor, Roxana -, şi-a făcut apariţia Inna. Nici ea nu a fost ferită de probleme. Pe bicicletă, „Tocmai de la Constanţa venind…“, a fost oprită la gard de jandarmi. Nu avea nici un ecuson, aşa că, politicos, a fost oprită. „Sunt Inna, una dintre artistele de la Romanian Music Awards“. N-a mers. I s-a cerut să prezinte ecusonul. Nu-l avea. Şi-a dat ochelarii jos, poate aşa va fi recunoscută. Pentru a fi mai convingătoare, a fredonat „Hot“. Suna cunoscut, iar apariţia unuia dintre organizatori a înlesnit intrarea artistei. A fost întâmpinată cu praz, ca şi restul invitaţilor care au călcat pe covor: Andreea Bănică, Mandinga, Blaxy Girls. I-au urmat Connect-R, care a anunţat în premieră o nouă colaborare cu Loredana, Claudia Cream, care şi-a făcut apariţia la braţul lui Ja Rule, Laurenţiu Duţă, Alex şi „viitoarea sa soţie“, după cum el însuşi avea să mărturisească. Nelly Ciobanu a refuzat să guste din deliciosul praz, ca şi colegii din peisajul muzical, „pentru că vreau să am respiraţia curată când vorbesc cu voi. Nu risc să mănânc“. „Cu gânduri bune la Craiova“, Nelly a păşit într-o ţinută interesantă, cu elemente etno. „Sexy mama“, nimeni alta decât Andreea Bănică, a avut prima apariţie după naştere, într-o ţinută semnată Lena Criveanu, fiind una dintre prezenţele cele mai seducătoare de pe covorul roşu.  

Cristi Minculescu, din nou pe scena din Craiova

După momentul covorului roşu cu ale lui vedete, atenţia s-a îndreptat spre scenă. Atmosfera părea incendiară din unghiul cu vizibilitate redusă. Sensor a dat tonul distracţiei, Damian&Brothers au surprins printr-o colaborare cu Connect-R, Crush şi Alexandra Ungureanu au cântat în premieră o piesă cu Keo, Nelly Ciobanu a făcut în Oltenia „Hora din Moldova“, Puya a cântat în duet cu Dream City. La ora 22.00, cel mai aşteptat moment al serii avea să fie anunţat în culise. Cristi Minculescu şi Iris veniseră la prima întâlnire cu publicul din oraşul cel mai drag solistului, Craiova, după greaua intervenţie prin care trecuse. Emoţia plutea în aer. Distins cu un premiu special în cadrul galei Romanian Music Awards, Cristi Minculescu, aclamat de un număr impresionant de spectatori, a ţinut să precizeze: „Salut oraşul copilăriei mele, salut Craiova, cel mai frumos oraş din lume! Mulţumim unei echipe de fotbal care, personal, m-a ţinut în viaţă. Este vorba de cea mai frumoasă echipă de fotbal din lume, Universitatea Craiova. Vreau să le mulţumesc fotbaliştilor care m-au ţinut în viaţă din martie până acum, şi nu numai“. Emoţiile au curs odată cu intonarea imnului Craiovei. Tonul l-a dat Cristi, pentru ca apoi mulţimea să cânte la unison „Oltenia Eterna Terra Nova/Un cântec are astăzi şi-n priviri/Hai, Universitatea, hai, Craiova/Tu, Campioana unei mari iubiri!!!“.  
Showul a continuat. Vedetele au făcut un spectacol care cu greu poate fi egalat. De la acrobaţii la featuring-uri inedite, toţi artiştii au venit cu ceva nou şi au creat o atmosferă incendiară în Piaţa „Mihai Viteazul“. Premiile au curs, artiştii şi-au răsplătit fanii, iar amprentele lor au rămas mărturie pe mulajele de ghips amplasate lângă scenă. Inna a fost răsfăţata premiilor, artista primind distincţii la categoria Best Dance, Best New Act, Border Breaker, Best Show. S-a cântat, s-a dansat, s-a făcut atmosferă la Craiova, la Romanian Music Awards.
Alături de Claudia Cream într-o piaţă plină până la refuz, Ja Rule a încheiat prestaţiile live ale artiştilor, din cadrul premiilor muzicale româneşti, făcând pe scenă ce ştie el mai bine: să dea glas câtorva dintre cele mai mari hituri ale sale şi unei piese care face parte de pe albumul ce se va lansa pe piaţă în octombrie – noiembrie.

Câştigătorii Romanian Music Awards 2009

Best Website – Zero
Best Pop – Laurenţiu Duţă – Visător
Best Female – Andreea Bănică – Le Ri Ra
Best Rock – Blaxy Girls – If you feel my love
Best DJ – DEEPSIDE DEEYAJS – Beautiful days
Best Sound – Sensor
Best Song – Akcent – Stay with me
New Sound Creator – David Deejay
Best Show – INNA
Best Dance – INNA
Best Video – Andreea Bănică
Lifetime Award – Radio România
Most Wanted Award – Iris
Best Live – Mandinga
Best Come Back – Cream
Best New Artist – INNA
Best Group – DJ Project
Best Repertoire – Voltaj
Highest Climber – Play & Win
Best Album – Smiley – În lipsa mea
Border Breaker – INNA
Best Male – Alex
Premiul Special Radio 21 – Play & Win

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII