10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Aluatul de plăcintă prea sfărâmicios trebuie amestecat cu o lingură de brânză de vaci şi va deveni imediat fraged.
– Cartofii dau un gust deosebit aluaturilor dacă sunt puşi în coca de pâine sau de tort (doi cartofi fierţi şi daţi pe răzătoare, la 500 g de făină). Aluatul va fi mult mai afânat.
– Osânza de porc pentru prăjituri se topeşte cu 1-2 căni de lapte dulce. Va deveni mai fină.
– Varza murată pusă în ciorbe va fi mai gustoasă dacă înainte se căleşte puţin.
– Cotletele sunt mai gustoase, fragede, zemoase dacă înainte de a le săra şi pipera se trec prin apă în care s-a pus o linguriţă de oţet.
– Ficatul prăjit este mai digerabil dacă a fost stropit cu câteva picături de lămâie sau oţet.
– Untul se păstrează mai bine dacă este împachetat în tifon îmbibat în apă cu oţet.
– Vinul roşu, la fripturi, poate fi substituit cu două linguriţe de oţet.
– Ciorba de fasole uscată sau verde îşi accentuează aroma dacă se pune în ea o linguriţă de zahăr.
– Compotul dobândeşte o aromă de vis dacă se pun în el două-trei cuişoare.
– Când pregătiţi mămăliguţă, lăsaţi să fiarbă apa în clocot, apoi adăugaţi mălaiul stropit cu apă rece şi nu se vor mai face cocoloaşe.
– Găluştele vor avea o culoare mai frumoasă dacă veţi pune în griş două linguri de mălai grişat, iar în gălbenuş veţi adăuga puţină sare.
– Frişca bătută îşi păstrează consistenţa dacă pentru fiecare 1/2 kg de frişcă puneţi şi o jumătate de linguriţă de gelatină.
– Plăcintele cu fructe se coc mai bine dacă înţepaţi aluatul cu furculiţa, iar spre capete le puneţi câte un rulou („horn“) de la papiotele de aţă sau macaroane mai groase.
– Peste piureul de cartofi rămas se pune o ceşcuţă de lapte fierbinte, pentru a nu prinde crustă. Întotdeauna piureul, ca şi orice sos, se va reîncălzi numai pe baie de aburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS