14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură din iaurt

Prăjitură din iaurt

Ingrediente: 1,6 kg iaurt, 24 linguri zahăr, 400 g biscuiţi pătraţi, 1 borcan compot piersici, 4 plicuri zahăr vanilat, 4 linguriţe nes, 3 plicuri gelatină fină mărunţită, 150 ml apă rece.
Mod de preparare:
În două vase punem câte 2 cutii iaurt. Adăugăm în fiecare vas câte 12 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat şi amestecăm bine până se omogenizează. Într-un vas adăugăm piersicile tăiate cubuleţe şi în celălalt adăugăm nesul.
Cele trei plicuri de gelatină le înmuiem în 150 ml apă rece, apoi punem puţin vasul pe foc să se topească gelatina. Se împarte gelatina în mod egal în cele două vase în care avem compoziţia de iaurt şi amestecăm pentru a se omogeniza.
În zeama rămasă de la compotul de piersici se înmoaie biscuiţii şi îi aşezăm în tava de chec în care am pus  folie alimentară. Peste primul rând de biscuiţi turnăm jumătate din compoziţia albă de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rând de biscuiţi înmuiaţi, apoi răsturnăm jumătate din compoziţia de iaurt cu nes şi acoperim din nou cu un rând de biscuiţi înmuiaţi. La fel procedăm şi cu restul de compoziţie rămas.
Se acoperă cu folie şi se dă la rece până a doua zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU