16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTatuajul temporar, o nouă formă de înfrumuseţare

Tatuajul temporar, o nouă formă de înfrumuseţare

La fel ca tatuajul permanent, ca body painting-ul sau ca piercing-ul, tatuajul temporar este o formă de body art, de a vă exprima.

Dacă vreţi să vă înfrumuseţaţi corpul cu un tatuaj, dar nu sunteţi siguri că doriţi să-l păstraţi toată viaţa, încercaţi tatuajul temporar cu henna. Tipul acesta de tatuaje a apărut în India, unde ele se numesc mehndi şi sunt un fel de decoraţiuni corporale temporare. Până de curând, această artă tradiţională nu a fost considerată tatuaj, ci a fost înţeleasă mai degrabă ca o cosmetizare, o decorare a corpului pentru ocazii speciale precum nunţile. În prezent, constituie un accesoriu la modă preferat de multe vedete.

Ce este henna?

Henna este o plantă din care, în amestec cu alte ingrediente naturale, se obţine o pastă. Aceasta se aplică pe corp cu pensula, sub formă de desen decorativ, iar după un timp (minimum trei-patru ore) este spălată, lăsând pielea colorată în roşu sau maro închis. Durează 10-20 de zile, în funcţie de pigmentul fiecăruia.
Tatuarea cu henna nu este legată doar de modă, ci reprezintă o parte din tradiţia indiană. Femeile se tatuează cu henna la nunţi sau la alte festivităţi. Cele mai populare modele de tatuaj sunt pentru mâini şi picioare şi includ motive florale, modele de păuni etc.
În prezent, odată cu creşterea în popularitate a tatuajelor, şi-au găsit o nouă aplicabilitate şi cele cu henna. Dacă nu sunteţi hotărât, dacă sunteţi minor sau vreţi să vedeţi cum ar arăta un tatuaj real într-un anumit loc de pe corp, tatuajul cu henna este amuzant, accesibil, nedureros şi provizoriu. În plus, puteţi să vă faceţi oricând modele noi, în funcţie de evenimente sau de starea de spirit.

Tatuajul-abţibild

Tatuajul temporar sub formă de abţibild rezistă de obicei între trei şi şapte zile şi poate fi îndepărtat în două minute, la fel de uşor cum se aplică. El este, de fapt, un desen cu cerneală neagră sau colorată imprimat pe o peliculă foarte subţire, adezivă, care se lipeşte pe piele. Arată la fel cu un tatuaj adevărat, deoarece pelicula adezivă din jurul modelului este perfect transparentă.
Nimic nu este mai simplu decât să aplicaţi un tatuaj-abţibild. Nu vă trebuie decât două minute şi puţină îndemânare. Înlăturaţi folia protectoare, aşezaţi tatuajul în locul dorit, cu faţa adezivă pe piele, şi udaţi din abundenţă cu un burete ud hârtia de pe spatele tatuajului. Ţineţi apăsat timp de 40 de secunde, apoi înlăturaţi hârtia cu grijă. Nu aplicaţi tatuajul pe piele sensibilă, lângă ochi sau pe răni deschise. Pentru înlăturare, frecaţi tatuajul cu un prosop umed sau cu puţină cremă.

Eventuale riscuri

Ministerul Sănătăţii din România trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte tatuajele temporare, realizate cu henna neagră. Reprezentanţii acestuia sunt de părere că, deşi această plantă este folosită de mii de ani pentru vopsirea părului, în cazul tatuajelor, coloranţii adăugaţi plantei pot cauza reacţii alergice grave. Acestea se pot manifesta prin mâncărimi, roşeaţă, pete, vezicule sau chiar decolorarea permanentă a pielii şi cicatrice.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII