22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj pentru fiecare

Machiaj pentru fiecare

Machiajul pleoapelor şi al buzelor trebuie să fie în deplină concordanţă cu nuanţa în care este vopsit părul dumneavoastră.

Brunetelor le sunt indicate nuanţele mai închise. Au undă verde şi la culorile vii, dar nu prea stridente, iar nuanţele folosite trebuie să dea tenului un aspect luminos. Secretul unui look reuşit este în cazul lor pudra bronzantă sclipitoare. Doamnele şi domnişoarele brunete pot opta pentru auriu, bronz, portocaliu, galben-pământiu, maro-roşcat şi violet. În nici un caz nu le este permis să aleagă din trusa de farduri culori deschise, roz pudră, alb sidefat sau verde pal. Trebuie evitat contrastul violent între culoarea rujului, a tenului şi fardul de pleoape. Pentru buze, de preferat ar fi să folosească rujuri în nuanţe de roz maroniu, roz trandafiriu, maro trandafiriu şi roşu cărămiziu sau cherry, peste care puteţi aplica gloss.

Machiajul blondelor

Doamnele şi domnişoarele blonde cu un ten deschis nu trebuie să abuzeze de machiaj. Nuanţele  de roz, bej sau crem sunt cele mai indicate. În schimb, blondele platinate pot folosi şi nuanţele deschise de gri sau albastru. Rimelul trebuie să fie neapărat de culoare maro. Tenul va avea şi el nevoie de un fond de ten în nuanţe de galben, pentru a păstra aspectul natural, iar fardul de obraz recomandat este roz pal sau roz piersică.
Pentru buze pot folosi tonuri medii de roz, trandafiriu şi, la ocazii speciale, un ruj roşu. Trebuie să evite fardurile de pleoape în culori tari, deoarece ochii vor părea obosiţi, tot astfel cum nuanţele închise de fard de obraz şi dermatograful negru pot fi prea puternice.
Dacă blondele au ochi albaştri, ele îi pot pune în valoare cu un fard de pleoape de culoarea antracitului, gri sau bej. Ochii căprui pot fi evidenţiaţi folosind tonuri de piersică sau mov deschis, iar cei verzi, prin tonuri roşcate sau brun auriu.

Roşcate cu stil

Un machiaj reuşit în cazul roşcatelor presupune folosirea unor nuanţe de maro, auriu, galben, bronz, care captează lumina şi accentuează strălucirea tenului şi a părului. Doamnele cu părul roşu ca focul nu trebuie să aleagă maro-roşcat, roz, violet. Roşcatele cu ten pistruiat trebuie să aplice o pudră într-o nuanţă deschisă şi apoi fondul de ten. În plus, fardurile de obraz în tonuri de maro roşcat, auriu, galben – captează lumina şi accentuează strălucirea tenului şi a părului. Buzele vor desăvârşi machiajul dacă rujul este de culoarea piersicii, roşu, roz, maro deschis, roz maroniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS