10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVestimentaţia, cheia succesului la interviul de angajare

Vestimentaţia, cheia succesului la interviul de angajare

Un interviu pentru un job este o experienţă prin care fiecare dintre noi a trecut măcar o dată şi tocmai de aceea ştim că, în afară de profesionalism, avem nevoie şi de o ţinută vestimentară potrivită.

Când vă pregătiţi hainele pentru un interviu, primul lucru la care vă gândiţi este ce anume se potriveşte cu această ocazie, astfel încât să nu ieşiţi în evidenţă în mod negativ. Decizia poate să fie dificilă, pentru că ţinuta vestimentară potrivită pentru un interviu depinde foarte mult de domeniul în care doriţi să obţineţi un post. Poate părea o idee ciudată, însă, aşa cum ştiţi, hainele sunt foarte importante pentru crearea unei prime impresii favorabile şi nu ar trebui să vă miraţi dacă ţinuta vestimentară este considerată cel puţin la fel de importantă ca şi datele din CV.

Pregătiţi-vă şi fiţi bine informată

Primul pas în a hotărî ce haine veţi purta la interviu este efectuarea unor „cercetări“. Aflaţi în ce domeniu activează compania unde doriţi să obţineţi locul de muncă, eventual, vorbiţi cu cineva care lucrează sau a lucrat acolo sau chiar puteţi trece pe la sediul firmei pentru a trage cu ochiul la felul în care sunt îmbrăcaţi ceilalţi angajaţi. Astfel, veţi vedea ce puteţi să purtaţi la interviu pentru a vă simţi în largul dumneavoastră.
Dacă vizaţi un post oferit de o companie ce activează în industria modei, de exemplu, familiarizaţi-vă cu stilul vestimentar al acesteia. Dacă interviul este organizat de o firmă ce reprezintă o linie vestimentară sau un anumit brand, nu trebuie neapărat să purtaţi haine ce aparţin liniei respective, dar măcar asiguraţi-vă că nu îmbrăcaţi produsele concurenţei.
Dacă este vorba de o agenţie de PR, încercaţi să aflaţi mai multe informaţii despre clienţii acesteia şi despre stilul lor, căci astfel vă va fi mai uşor să luaţi o decizie în ceea ce priveşte vestimentaţia.
Ca o regulă generală, este recomandat să purtaţi o rochie clasică, dar elegantă, potrivită mediului profesional. Dacă sunteţi nesigură de alegerea dumneavoastră, e bine să ştiţi că în acest caz puteţi opta pentru cele mai conservatoare obiecte vestimentare din garderobă. Mai bine să fiţi mai elegantă decât să ieşiţi în evidenţă printr-o ţinută nepotrivită.

Vestimentaţia
în funcţie de domeniul de activitate

Dacă doriţi să obţineţi un job într-un domeniu conservator prin definiţie, ca, de exemplu, contabilitate, finanţe, drept sau consultanţă, o ţinută şic şi simplă este cea mai potrivită. Nu veţi da niciodată greş dacă purtaţi un costum clasic, negru, cu pantalon sau fustă, şi o cămaşă albă cu guler, ciorapi de culoarea piciorului, pantofi cu toc negri asortaţi cu o geantă neagră. Iar dacă la gât purtaţi un colier de perle sau un lănţişor cu un pandantiv discret, ţinuta va fi completă şi perfectă.
Pe de altă parte, dacă jobul dorit este într-un domeniu de activitate ce presupune un mediu mai creativ, ca, de exemplu, publicitate, design grafic sau domeniul muzical, încercaţi să fiţi inventivă în ceea ce priveşte ţinuta pe care o veţi purta la interviu. Dacă nu ştiţi din surse sigure că în firma respectivă codul vestimentar este unul lejer, optaţi pentru o ţinută formală, adăugând totuşi mici detalii care să vă „trădeze“ personalitatea, ca, de exemplu, o geantă într-o culoare veselă. Nu vă feriţi să vă arătaţi personalitatea, dar aveţi grijă să fiţi mereu şic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU