11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Viitoarele mămici nu trebuie să mănânce
cât pentru doi

Femeile însărcinate ar trebui să se ferească să mănânce cât pentru doi, pentru că se pare că o asemenea practică are un impact negativ nu doar asupra mamei, ci şi asupra copilului. În cadrul unui studiu efectuat în Statele Unite, doctorul Alison Stuebe, profesor de obstetrică şi ginecologie la Facultatea de Medicină Chapel Hill a Universităţii North Carolina, a constatat că femeile care au un aport de calorii excesiv realizat din mâncăruri prăjite şi lactate se îngraşă excesiv în timpul sarcinii. Stuebe a analizat cazurile a 1.300 de femei şi a descoperit că acelea care au mâncat mai mult decât normal şi în special mâncăruri gătite şi produse lactate erau mai predispuse la a lua în greutate în timpul sarcinii mai mult decât este recomandat. Medicii susţin că o femeie cu un indice de masă corporală normal nu trebuie să se îngraşe mai mult de 15 kilograme în cele nouă luni de sarcină. În urma procesării datelor, Stuebe a descoperit că fiecare 500 de calorii în plus în fiecare zi cresc cu 10 la sută şansele de îngrăşare excesivă.
Medicii trag un semnal de alarmă în acest sens, avertizând că îngrăşarea în exces poate duce la complicaţii la naştere, crescând în acelaşi timp riscul ca mama şi copilul să devină supraponderali sau obezi. În urma studiului s-a mai constatat şi faptul că există câteva obiceiuri alimentare şi de trai ce reduc riscul de îngrăşare excesivă. Femeile care adoptă un regim alimentar vegetarian în primele luni de sarcină scad la jumătate acest risc, iar cele care fac exerciţii fizice timp de o jumătate de oră în fiecare zi reduc acest risc cu 20%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS