16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Ciorbă de gulii

Ingrediente: gulii, zarzavat pentru ciorbă (morcov şi pătrunjel), 500 g carne tocată (amestec de vită cu porc), 3 linguri de orez, 3 ouă, verdeaţă tocată pentru compoziţia de carne, 1 cutie de 200 g smântână, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie mărunt morcovul şi pătrunjelul şi se pun la fiert în apă cu sare. Între timp se scobesc guliile. Se prepară compoziţia pentru umplut amestecând carnea, ouăle, orezul, verdeaţa tocată, sare şi piper, şi se umplu guliile, după care se pun la fiert. Se lasă aproximativ 20 de minute, timp în care, din amestecul de carne rămas, se modelează perişoare. După ce au trecut cele 20 de minute şi guliile umplute sunt pătrunse, se adaugă în oală perişoarele, bucăţile de gulie care au rămas de la scobitul acestora şi frunzele de gulie tocate mărunt. După ce s-au fiert toate, se adaugă o cutie cu smântână, verdeaţă (pătrunjel) şi se acreşte, după gust, cu zeamă de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS