22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Casa Albă face concurenţă paparazzilor

Administraţia prezidenţială americană a lansat o veritabilă campanie de „invadare“ a presei cu fotografii din intimitatea familiei Obama, care să taie apetitul paparazzilor pentru astfel de instantanee şi, implicit, să scadă valoarea pozelor făcute de aceştia, notează cotidianul britanic The Times. Fotografiile îi înfăţişează atât pe preşedintele Barack Obama şi pe prima doamnă a Americii, Michelle, cât şi pe cele două fetiţe ale lor, Malia şi Sasha, care au zece, respectiv şapte ani. În pozele din intimitatea familiei prezidenţiale apare chiar şi animalul de casă al familiei, Bo, „primul câine al Statelor Unite“, după cum mai scriu jurnaliştii britanici.

În opinia celor de la The Times, campania face parte dintr-o strategie de marketing menită să-i arate pe preşedinte şi pe apropiaţii săi ca fiind oameni prietenoşi şi accesibili, menţinându-se „un control riguros asupra imaginii familiei prezidenţiale“.

NewsIn

Adunările publice, interzise

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a emis o dispoziţie privind interzicerea organizării de adunări publice pe teritoriul municipiului. Măsura a fost luată din raţiuni de ordine publică, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Dispoziţia amintită interzice adunările publice pe principalele străzi din oraş, în incinta unităţilor de învăţământ şi a instituţiilor aflate în subordinea consiliului local, la Sala Sporturilor, în spitale, unităţi militare, precum şi în cele economice în care există utilaje sau maşini cu grad ridicat de pericol în exploatare. Interdicţia este valabilă pe perioada desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Eugen MĂRUŢĂ

RMA la Craiova

Romanian Music Awards (RMA) vine la Craiova pe 6 iunie – au decis vineri consilierii municipali din Bănie. De fapt, 15 dintre cei prezenţi, fiindcă şapte s-au abţinut, iar unul a votat împotrivă. Potrivit primarului Craiovei, cheltuielile cu artiştii se ridică la 450.000 de euro, dintre care 100.000 de euro vor fi suportaţi de Primăria Craiova, iar diferenţa – de firma organizatoare No Limit Management. În total, municipalitatea cheltuieşte 770.000 de lei pentru organizarea spectacolului, bani care fuseseră puşi de-o parte la aprobarea bugetului pe 2009 pentru „Zilele Craiovei“.

Marian BĂDÎRCI

317 secţii de votare în Gorj

În judeţul Gorj vor fi amenajate pentru scrutinul din 7 iunie – 317 secţii de votare. Peste 90% din acestea vor fi găzduite de unităţi de învăţământ. Din cauza bugetelor reduse, primăriile vor folosi baza materială din anii anteriori. Acolo unde este necesară dotarea cu mijloace de comunicaţie, edilii vor solicita sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. În Gorj există 304.870 de cetăţeni cu drept de vot, peste 80.000 dintre aceştia având domiciliul în municipiul Târgu Jiu.

Eugen MĂRUŢĂ

Toma vrea 100.000 de voturi

Ion Toma, preşedintele PSD Olt, a declarat că şi-a propus ca la alegerile europarlamentare candidaţii PSD să obţină în judeţul Olt 100.000 de voturi, ceea ce, în opinia senatorului, înseamnă aproximativ 65 la sută din voturi.

Şeful de campanie al PSD Olt este preşedintele consiliului judeţean, Paul Stănescu.

PSD Olt, spre deosebire de celelalte organizaţii de partid din judeţ, are şi un candidat pe listele de la europarlamentare, pe Marius Oprescu. E drept, acesta e numai pe poziţia 15 şi PSD ar trebui să obţină mai mult de 40 de procente din voturi ca să iasă şi Oprescu europarlamentar, dar social-democraţii sunt încrezători. Şi merg chiar mai departe cu aşteptările, susţinând că la prezidenţiale va câştiga Mircea Geoană.

Ioana DIMA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS