10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMărirea sânilor, pro sau contra

Mărirea sânilor, pro sau contra

Implanturile mamare sunt cea mai practicată operaţie estetică din lume, ceea ce înseamnă că această intervenţie chirurgicală este o adevărată preocupare a femeilor.

În timp ce în anii ’90 erau la modă sânii mai mici, astăzi se poartă pieptul voluptos. Motivele de mărire a sânilor sunt multiple şi variază de la o femeie la alta. Însă, atenţie, alegerea de a recurge la o astfel de intervenţie chirurgicală este în general ireversibilă.

În ce constă augmentarea mamară

Augmentarea mamară este o intervenţie chirurgicală estetică sau reconstructivă, având ca scop mărirea volumului sânilor. Ea se practică sub anestezie locală sau generală şi constă în implantarea sub muşchiul sânilor a unei proteze pline cu silicon sau ser fiziologic. Durata de viaţă a unui implant este de minimum zece ani. Augmentarea mamară este o operaţie cu multiple consecinţe fizice şi psihice. Acest gen de intervenţie este absolut nerecomandat fetelor de până la 17 ani. Întrucât procesul de creştere nu este încheiat, este destul de dificil de preconizat mărimea definitivă a sânilor.
Dacă v-aţi hotărât să recurgeţi la o astfel de operaţie, trebuie să fiţi într-o formă fizică şi psihică foarte bune şi, mai ales, să fiţi conştientă că, odată refăcuţi, sânii dumneavoastră nu vor fi perfecţi. Această intervenţie nu vă va schimba viaţa, însă vă poate ajuta să vă debarasaţi de complexe. De asemenea, trebuie să vă întrebaţi foarte serios care sunt motivele pentru care aţi alege această cale. Rezultatul operaţiei vă va schimba viaţa? Sunteţi pregătită să vă asumaţi riscurile acestei intervenţii?

O operaţie de reconstrucţie

Unul dintre cele mai bune motive de mărire a sânilor este reconstrucţia mamară, după o operaţie de tăiere a sânului cauzată de cancer, de exemplu. Reconstrucţia mamară face parte integrantă din tratamentul cancerului la sân şi implică mai multe tipuri de intervenţii, care au ca scop reconstrucţia sânului după o amputare parţială (tumorectomie) sau totală (mamectomie sau mastectomie). În plus, există motivele estetice, printre care se numără corectarea sânilor după o micşorare a acestora în urma unei sarcini, reechilibrarea sânilor de mărimi diferite sau ameliorarea aspectului.

Motive împotriva mamoplastiei

Conform sondajelor, 25-40 la sută dintre persoanele care apelează la intervenţii chirurgicale de mărire a sânilor revin pe masa de operaţie pentru a corecta diverse defecte ale primei intervenţii. Multe femei se confruntă cu contracţii capsulare postoperatorii, care determină întărirea implanturilor şi de multe ori necesită operaţie de corectare. Perioada postoperatorie poate fi insuportabilă din cauza durerilor. Multe femei subestimează efectele unei asemenea intervenţii chirurgicale, care adesea pot fi calmate doar cu ajutorul medicaţiei adecvate. Trebuie reţinut faptul că implanturile au nevoie de protecţie permanentă. Orice impact la nivelul pieptului poate stârni o criză medicală. De asemenea, în urma mamoplastiei există şanse ca pielea să devină hiposensibilă sau, dimpotrivă, hipersensibilă. În plus, implanturile îngreunează detectarea cancerului mamar, contribuind chiar la ascunderea celulelor canceroase până ce boala ajunge în stadiul terminal. Mamografiile efectuate în cazul pacienţilor cu implanturi mamare ar trebui interpretate de specialişti.
Costul mamoplastiilor nu este la îndemâna oricui. În funcţie de calitatea implanturilor, femeile trebuie să scoată din buzunar sume cu multe zerouri, care pot ajunge şi la 10.000 de euro, cărora li se adaugă taxe suplimentare pentru diverse servicii oferite de personalul medical. Deşi femeile care apelează la acest tip de operaţie consideră că vor scăpa de complexele legate de aspectul fizic, multe dintre ele regretă în final decizia luată.

Utilizarea siliconului
Prima folosire probabilă a siliconului datează de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, când prostituatele din Japonia îşi injectau silicon direct în sâni. Siliconul se foloseşte şi la rujuri, fixative, cosmetice şi alimente. Siliconul se poate absorbi prin piele, prin intestine sau prin plămâni. Există peste 1.000 de produse medicale, în care siliconul e prezent ca şi component ori este folosit în procesul de fabricaţie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII