13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalatele, delicioase şi sănătoase

Salatele, delicioase şi sănătoase

Dacă nu vă număraţi printre amatorii de salate, poate ar fi bine să vă gândiţi că aceste preparate sunt şi gustoase, şi sănătoase.

Salatele, fie de legume sau fie de fructe, cuprind combinaţii de ingrediente variate şi pot fi asezonate cu o sumedenie de condimente, mirodenii sau plante aromate, astfel că este foarte posibil să reuşiţi să preparaţi şi să savuraţi în fiecare zi o altă salată.

Salata de legume, o delicatesă

Dacă vă propuneţi să faceţi o salată excelentă de legume, pe care să o serviţi ca fel de mâncare individual sau ca garnitură pentru alte preparate, un ingredient de bază este lăptuca sau salata verde, după denumirea pe care o ştiu cei mai mulţi dintre dumneavoastră. Şi pentru că există mai multe feluri de salată decât mărci de automobile, de exemplu, este indicat să alegeţi soiul care vi se pare cel mai gustos şi care corespunde preferinţelor dumneavoastră în materie de gastronomie. După ce aţi ales felul de salată care vă place, deci „baza“ preparatului, restul este cât se poate de uşor. Puteţi adăuga orice fel de ingrediente şi condimente, însă, în general, cele mai folosite pentru o salată de legume sunt ceapa, roşiile, ardeiul gras, roşu sau verde, ardeiul capia, ciupercile şi măslinele.

Ingrediente variate

Dacă v-aţi săturat de salatele de legume „clasice“, faceţi variaţiuni pe aceeaşi temă. În afară de ingredientele de bază, puteţi adăuga carne sub diverse forme, brânzeturi şi chiar paste. Puteţi prepara o salată delicioasă folosind şuncă, ouă, salam, paste fierte şi orice fel de pastă de brânză ori chiar bucăţi de brânză.
După ce aţi pregătit ingredientele, vă mai rămâne să asezonaţi salata. Folosiţi sare, piper, ulei şi oţet după gust, dar nu există restricţii nici în ceea ce priveşte celelalte mirodenii mai exotice. În afară de asta, salatelor le puteţi da un gust deosebit dacă folosiţi sosuri. Puteţi prepara sosul pentru salată în casă ori puteţi alege din oferta variată pe care o găsiţi în supermarketuri.
Totuşi, pentru că este posibil ca unele salate să fie destul de bogate în calorii, pentru a vă asigura că este nu doar gustos, ci şi sănătos ceea ce mâncaţi, optaţi pentru carne şi brânzeturi în cantităţi moderate şi nu folosiţi prea des sosuri. În schimb, folosiţi mai multe legume proaspete sau murate şi preparaţi în casă sosuri pe bază de oţet de mere.
 
Salatele de fructe, un deliciu

Salata de fructe este, probabil, printre cele mai gustoase şi sănătoase deserturi. În plus, prezintă avantajul că este şi foarte uşor de preparat. În general, salatele de fructe sunt preferate vara, pentru că acesta este sezonul când se coc majoritatea. Totuşi, datorită supermarketurilor, care sunt aprovizionate tot anul, salatele de fructe au devenit un desert în orice anotimp. Nu este nimic complicat în a prepara un astfel de desert, pentru că acesta constă în combinarea fructelor dumneavoastră preferate. Alegeţi fructele care vă plac, tăiaţi-le în bucăţi mici, de preferat cubuleţe, pentru ca preparatul să fie şi estetic, apoi amestecaţi-le. Puteţi adăuga o lingură de coniac sau whisky, după preferinţă, sau puteţi folosi frişcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS