16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinProduse naturale pentru un păr strălucitor

Produse naturale pentru un păr strălucitor

Fructele, legumele şi produsele naturale sunt benefice nu doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţe, fiind indicate în special pentru îngrijirea părului.

Aloe Vera este unul dintre ingredientele naturale cel mai des folosite în industria cosmetică. Este un produs care ajută părul să arate minunat, întrucât uleiul de Aloe Vera conţine vitamine esenţiale pentru sănătatea şi aspectul podoabei capilare, curăţă foarte bine părul, conferindu-i strălucire, şi îl saturează cu proteine şi vitamine, stimulându-i creşterea. Dacă vă hotărâţi să aplicaţi un tratament cu Aloe Vera, procedura este următoarea. Distribuiţi uleiul uniform în păr, apoi acoperiţi capul cu folie de plastic. Lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, şi clătiţi cu apă călduţă. Veţi vedea că Aloe Vera face într-adevăr minuni.

Roşiile, darul naturii pentru părul blond

Alt produs natural care poate face minuni pentru părul dumneavoastră este roşia. Proprietăţile benefice ale roşiilor asupra podoabei capilare sunt apreciate în primul rând de femeile care au părul vopsit blond. De ce? Pentru că pasta de roşii sau ketchup-ul se numără printre puţinele produse care pot îndepărta nuanţa de verzui pe care o capătă părul blond în urma contactului cu clorul din piscine. Doamnele şi domnişoarele blonde ştiu bine câtă bătaie de cap au din această cauză, dar iată că mama natură vine în ajutorul lor. Totuşi, tratamentul cu pastă de roşii aplicat pe părul blond trebuie să fie făcut cu mare atenţie, pentru ca podoaba capilară să nu îşi schimbe culoarea. Astfel, este indicat ca pasta să fie aplicată cu ajutorul unui burete şi să fie clătită imediat.
Dacă nu sunteţi blonde, puteţi folosi tomatele pentru a realiza o mască de păr eficientă. Amestecaţi pasta de roşii cu o lingură de ulei şi aplicaţi această combinaţie pe păr, lăsând-o să acţioneze cel mult zece minute. Este un tratament eficient, în special pentru părul uscat, căci proteinele din roşii vor hidrata părul şi îi vor conferi flexibilitate.

Maioneza, un excelent hidratant

Maioneza este alt produs excelent pentru păr, în special pentru cel uscat. Deşi nu aţi crede, ea oferă instantaneu podoabei capilare hidratarea de care are nevoie. Aplicaţi acest produs pe scalp şi pe păr, „insistând“ pe vârfuri. Lăsaţi maioneza să acţioneze câteva minute, apoi spălaţi părul şamponând din abundenţă şi, la sfârşit, nu uitaţi să folosiţi balsam.

Oţet şi zeamă de lămâie pentru luciu

Dacă vreţi să aveţi un păr sclipitor ca diamantele, folosiţi cu încredere oţetul. Amestecaţi cinci linguri de oţet cu două linguri de apă şi clătiţi părul cu această soluţie. Este adevărat că mirosul e înţepător, dar, după ce veţi vedea rezultatele, nu veţi mai băga în seamă acest mic inconvenient. Mai mult decât atât, specialiştii spun că oţetul este cel mai bun remediu împotriva mătreţii.
Clătirea părului cu un amestec de zeamă de lămâie şi apă va conferi părului mai multă strălucire şi un aspect sănătos. În plus, zeama de lămâie accentuează culoarea părului vopsit. O mască eficientă se poate face din cinci linguri de zeamă de lămâie, o lingură de miez de lămâie şi două linguri de apă. Aplicaţi amestecul pe păr, lăsaţi-l să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi cu apă fierbinte, folosind şi balsam sau oţet la sfârşit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII