14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Eugen Georgescu, noul subprefect de Dolj

Fostul director al SC Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) Dolj, Eugen Georgescu, a fost uns sâmbătă în funcţia de subprefect de Dolj, înlocuindu-l pe Ionel Ciobotea, aflat în concediu medical din luna decembrie a anului trecut. Georgescu, numit în funcţie în cadrul unei ceremonii la care a participat ministrul transporturilor şi preşedinte PD-L Dolj, Radu Berceanu, face echipă la Prefectura Dolj cu subprefectul Cristian Şovăilă şi cu ex-pesedistul Florin Stancu, prefect de Dolj.

Dragoş GAVRILĂ

Consilii consultative cetăţeneşti

Primăria Craiova intenţionează să înfiinţeze 27 de consilii consultative cetăţeneşti, pentru tot atâtea zone ale oraşului, cu scopul de a-i implica pe craioveni în asigurarea transparenţei decizionale la nivelul administraţiei publice locale. Fiecare consiliu va fi format din şapte-zece persoane, cu vârste peste 18 ani, alese prin vot în şedinţele de constituire, în funcţie de CV, profesie, aptitudini, calităţi personale. Fiecare consiliu îşi va desfăşura activitatea într-o zonă atribuită unui consilier municipal.

Marian BĂDÎRCI

Terenuri de sport în centrul Craiovei

În centrul Craiovei ar putea apărea terenuri de baschet, volei, handbal sau tenis, la sfârşit de săptămână, când circulaţia autovehiculelor este interzisă pe strada A.I. Cuza. Primarul Antonie Solomon a declarat că i-a solicitat unei firme specializate să realizeze o simulare. „Sunt convins că oamenii se vor bucura să-şi poată petrece aici timpul liber din weekend nu numai plimbându-se, dar şi făcând sport. Intenţionăm să aducem în centru terenuri care să fie montate sâmbăta şi demontate duminică seara“, a spus primarul Craiovei.

Marian BĂDÎRCI

Proiect european pentru cadrele didactice din Dolj

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj lasează astăzi proiectul „Eurocomp – Centru de pregătire complementară a cadrelor didactice preuniversitare pentru adaptarea activităţii didactice la noile cerinţe europene ale educaţiei“. Proiectul a primit finanţare de 1.844.025 de lei de la Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane, şi se va desfăşura pe o perioadă de doi ani. Principalele obiective ale proiectului sunt: educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere, dar şi crearea unui centru de educaţie complementară care să vină în întâmpinarea nevoilor de restructurare rapidă a învăţământului, dar şi de lărgire a competenţelor cadrelor didactice preuniversitare.

Ana DĂNESCU

Precizare

În articolul intitulat „Evaziunea uriaşă: comerţul cu cereale“, publicat în ediţia de vineri, 24 aprilie, a GdS, exprimarea „în mediul de afaceri, comisarul GF nu are credibilitate“ nu îi aparţine comisarului-şef al Gărzii Financiare Dolj, Dragoş Ursulescu, ci autorului GdS.

Tineri ajutaţi de SOS Copiii Gorjului

52 de adolescenţi şi-au format capacităţi şi abilităţi pentru integrarea socială şi profesională, în cadrul unui proiect de incluziune socială a tinerilor peste 18 ani proveniţi din sistemul de stat privind protecţia copilului. Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei „SOS Copiii Gorjului“ din Târgu Jiu, alţi 20 de tineri şi-au găsit un loc de muncă pe perioada implementării proiectului conform abilităţilor şi capacităţilor profesionale. Programul a inclus şi derularea unor cursuri de reorientare profesională, la care au participat nouă persoane. În vederea integrării pe piaţa muncii, au fost evaluaţi şi consiliaţi 19 elevi şi studenţi.

Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS