Ingrediente: Pentru bază: 250 g biscuiţi cu migdale, 75 g unt topit
Pentru cremă: 8 gălbenuşuri, sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi, 250 g zahăr, 200 g unt, 200 g mascarpone
Mod de preparare: Biscuiţii se sfărâmă şi se amestecă apoi cu untul topit. Se îmbracă o formă, se aşază amestecul de biscuiţi pe fundul ei, se nivelează şi se presează bine cu dosul lingurii. Se dă la rece până se prepară crema. Ouăle se freacă bine cu zahărul, se pune coaja de lămâie, apoi se adaugă câte puţin unt topit, amestecând încontinuu. Se pune la fiert pe aburi până se îngroaşă puţin, apoi se lasă să se răcească. Se încorporează crema în mascarpone, apoi se adaugă sucul de lămâie). Se toarnă crema peste biscuiţi şi se dă la congelator câteva ore sau de seara până a doua zi. Se scoate cu 20 de minute înainte de servire.
Tartă cu lămâie
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei