22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Făina nu mai face gărgăriţe dacă puneţi în ambalajul unde o ţineţi 1-2 căţei de usturoi curăţaţi.
– Resturile de brânză şi de caşcaval nu trebuie aruncate. Băgaţi-le la cuptor până încep să se înmoaie, amestecaţi-le, apoi întindeţi-le pe pâine prăjită. E un fel de mâncare delicios şi rapid.
– Uleiul rămas în urma prăjitului (cartofii la ceaun, de exemplu) se păstrează curat dacă după fiecare întrebuinţare se pune în el, cât este încă fierbinte, un albuş de ou. Prăjindu-se, acesta atrage la suprafaţă toate resturile. Nu folosiţi mai mult de patru ori acelaşi ulei. Acoperiţi vasul în care-l păstraţi, fiindcă altfel râncezeşte.
– Ficatul prăjit devine mai digerabil dacă se stropeşte cu câteva picături de lămâie sau de oţet.
– Salata e veştedă: puneţi-o 5 minute în apă cu suc de lămâie şi îşi va recăpăta prospeţimea.
– Supa este prea groasă: subţiaţi-o cu lapte sau apă fiartă cu Vegeta sau Knorr.
– Supa e prea subţire: adăugaţi în ea puţin zeamil frecat cu apă, apoi daţi-o într-un clocot.
– Nu aveţi pesmet pentru chiftele: tăvăliţi-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puţină făină.
– Sosul are cocoloaşe: bateţi-l bine cu telul, apoi strecuraţi-l prin sită, în alt vas.
– Varza roşie e prea sărată: adăugaţi 2 mere tăiate bucăţele sau un cartof crud, ras.
– Carnea din supă nu fierbe: puneţi în oală un cui nou.
– Nu vă ajunge făina de prăjituri: dublaţi-o cu amidon de cartofi.
– Nu mai aveţi ou pentru uns prăjiturile: folosiţi lapte.
– Carnea pe care aţi pus-o la fezandat s-a înmuiat prea tare: spălaţi-o cu suc de lămâie.
– Legumele s-au ofilit: înmuiaţi-le câteva minute în apă călduţă şi îşi vor redobândi aspectul iniţial.
– Vi s-a tăiat maioneza? Puneţi câteva linguri într-o ceşcuţă, amestecaţi cu lapte rece, apoi reintroduceţi în maioneză. Adăugaţi şi câteva picături de oţet.
– Laptele acrit trebuie lăsat să se îngroaşe. Presărat cu zahăr şi scorţişoară constituie un desert dietetic.
– Ceapa şi usturoiul tăiate, rămase de la prepararea mâncării, se păstrează bine, fără să-şi piardă gustul şi să-şi împrăştie mirosul, dacă sunt ţinute într-un borcănel cu capac, la frigider.
– Castraveţii nu trebuie curăţaţi niciodată dinspre coadă, locul de depozitare al amărelii. Porniţi cu cuţitul de la vârf.
– Pătrunjelul rămâne proaspăt şi nu-şi pierde vitaminele dacă se păstrează între două farfurii adânci.
– Orezul din umpluturi (sarmale, ardei etc.) trebuie să fie pe jumătate fiert. Preparatele vor fi mai afânate şi vor avea un gust deosebit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS