– Făina nu mai face gărgăriţe dacă puneţi în ambalajul unde o ţineţi 1-2 căţei de usturoi curăţaţi.
– Resturile de brânză şi de caşcaval nu trebuie aruncate. Băgaţi-le la cuptor până încep să se înmoaie, amestecaţi-le, apoi întindeţi-le pe pâine prăjită. E un fel de mâncare delicios şi rapid.
– Uleiul rămas în urma prăjitului (cartofii la ceaun, de exemplu) se păstrează curat dacă după fiecare întrebuinţare se pune în el, cât este încă fierbinte, un albuş de ou. Prăjindu-se, acesta atrage la suprafaţă toate resturile. Nu folosiţi mai mult de patru ori acelaşi ulei. Acoperiţi vasul în care-l păstraţi, fiindcă altfel râncezeşte.
– Ficatul prăjit devine mai digerabil dacă se stropeşte cu câteva picături de lămâie sau de oţet.
– Salata e veştedă: puneţi-o 5 minute în apă cu suc de lămâie şi îşi va recăpăta prospeţimea.
– Supa este prea groasă: subţiaţi-o cu lapte sau apă fiartă cu Vegeta sau Knorr.
– Supa e prea subţire: adăugaţi în ea puţin zeamil frecat cu apă, apoi daţi-o într-un clocot.
– Nu aveţi pesmet pentru chiftele: tăvăliţi-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puţină făină.
– Sosul are cocoloaşe: bateţi-l bine cu telul, apoi strecuraţi-l prin sită, în alt vas.
– Varza roşie e prea sărată: adăugaţi 2 mere tăiate bucăţele sau un cartof crud, ras.
– Carnea din supă nu fierbe: puneţi în oală un cui nou.
– Nu vă ajunge făina de prăjituri: dublaţi-o cu amidon de cartofi.
– Nu mai aveţi ou pentru uns prăjiturile: folosiţi lapte.
– Carnea pe care aţi pus-o la fezandat s-a înmuiat prea tare: spălaţi-o cu suc de lămâie.
– Legumele s-au ofilit: înmuiaţi-le câteva minute în apă călduţă şi îşi vor redobândi aspectul iniţial.
– Vi s-a tăiat maioneza? Puneţi câteva linguri într-o ceşcuţă, amestecaţi cu lapte rece, apoi reintroduceţi în maioneză. Adăugaţi şi câteva picături de oţet.
– Laptele acrit trebuie lăsat să se îngroaşe. Presărat cu zahăr şi scorţişoară constituie un desert dietetic.
– Ceapa şi usturoiul tăiate, rămase de la prepararea mâncării, se păstrează bine, fără să-şi piardă gustul şi să-şi împrăştie mirosul, dacă sunt ţinute într-un borcănel cu capac, la frigider.
– Castraveţii nu trebuie curăţaţi niciodată dinspre coadă, locul de depozitare al amărelii. Porniţi cu cuţitul de la vârf.
– Pătrunjelul rămâne proaspăt şi nu-şi pierde vitaminele dacă se păstrează între două farfurii adânci.
– Orezul din umpluturi (sarmale, ardei etc.) trebuie să fie pe jumătate fiert. Preparatele vor fi mai afânate şi vor avea un gust deosebit.
Sfaturi utile în bucătărie
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei