22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Pitici de grădină „indecenţi“, îmbrăcaţi
O colecţionară de pitici de grădină din orăşelul englez Hunnington a fost rugată respectuos de autorităţi să îmbrace trei dintre statuete, acestea fiind considerate indecente. După cum informează site-ul zigonet.com, piticii de grădină dezbrăcaţi, un bărbat şi două femei, „locuiesc“ în grădina Sandrei Smith de 15 ani, fiind puşi acolo pentru a-i amuza pe cei care îi calcă femeii pragul. Cu toate acestea, un vecin a depus plângere la poliţie împotriva acestor statuete de 60 de centimetri, pretinzând că imaginea lor i-ar deranja copiii. Prin urmare, un reprezentant al autorităţilor locale a luat legătura cu stăpâna piticilor „indecenţi“ şi i-a cerut acesteia să îi îmbrace. „Piticii sunt aici de mulţi ani şi toţi cei care îi văd îi consideră foarte haioşi“, a protestat Sandra Smith, dar a trebuit să se conformeze solicitării autorităţilor şi să îmbrace piticii de grădină.

Jedi, noua religie a poliţiştilor scoţieni
Opt agenţi de poliţie scoţieni şi-au exprimat apartenenţa la o credinţă cel puţin bizară: religia Jedi. După cum informează Yahoo!News, publicaţia Jane Police Review a titrat că în Marea Britanie cel puţin 55 de poliţişti s-au declarat în mod oficial adepţi ai „religiei Jedi“, inspirată din seria de filme „Războiul stelelor“. Pretinzând că vin dintr-o galaxie îndepărtată, adepţii religiei Jedi susţin că folosesc „forţa“ pentru a lupta împotriva duşmanilor şi îi ajută pe toţi cei aflaţi la ananghie, iar oraşul Glasgow le este patrie. Deşi pare ciudat, în urma unui recensământ făcut în Marea Britanie a reieşit că în Regat există peste 390.000 de persoane ce se declară adepte ale religiei Jedi.

Tatuajele vedetelor, scrise incorect în sanscrită
Lingviştii americani specialişti în limbi indo-europene sfătuiesc artiştii „responsabili“ cu tatuajele vedetelor de la Hollywood să îşi pună la punct cunoştinţele de sanscrită. Potrivit site-ului starpulse.com, acest îndemn vine după ce lingviştii respectivi au văzut greşeli de ortografie în mesajele în limba sanscrită tatuate pe corpul Rihannei şi al lui David Beckham. Potrivit experţilor, mesajul tatuat prin care Beckham îi aduce tribut soţiei sale, Victoria, este scris incorect, la fel ca învăţătura pe care şi-a tatuat-o Rihanna pe şold. „Suntem încântaţi de faptul că vedetele manifestă interes pentru hinduism şi scrierea sacră, însă ar fi bine ca persoanele care realizează aceste tatuaje să acumuleze cunoştinţe de bază despre limba şi cultura sanscrită“, a declarat Raman Zed, unul dintre cei mai apreciaţi membri ai comunităţii hinduse din SUA.

Un club german de fotbal dă înapoi banii plătiţi de suporteri
Un club german de fotbal va rambursa contravaloarea biletelor plătite de 600 de suporteri ai echipei de club, din cauza prestaţiei jalnice a jucătorilor în acest sezon. După cum informează Yahoo!News, echipa de fotbal Energie Cottbus a pierdut ultimul meci cu 4 la 0 în faţa celor de la Schalke 04. Suporterii lui Cottbus au mers la meciul jucat în deplasare, călătorind peste 600 de kilometri doar pentru a-şi vedea favoriţii pierzând. A fost cea de-a şasea înfrângere din şapte meciuri jucate. Prin urmare, oficialii clubului au publicat pe internet un comunicat prin care propun rambursarea contravalorii biletelor. „Prin acest gest, de a da banii înapoi, dorim să ne cerem scuze pentru prestaţia jalnică a echipei“, s-a scris pe site-ul echipei. În urma înfrângerilor suferite, Energie Cottbus se află pe penultimul loc în clasament şi riscă să retrogradeze la sfârşitul sezonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS