10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj pentru pielea închisă

Machiaj pentru pielea închisă

Machiajul unui ten închis sau creol nu este atât de uşor de reali-zat pe cât se crede. Potrivit experţilor, există aproximativ 35 de nuanţe de piele închisă la culoare, în timp ce pielea albă are doar zece.

Înainte de a vă gândi la machiaj, trebuie să ştiţi să vă îngrijiţi pielea şi, mai ales, tenul. Pielea închisă sau creolă este, în general, mixtă sau grasă, ceea ce scade aderenţa machiajului. De aceea trebuie să vă spălaţi pe faţă şi să vă demachiaţi dimineaţa şi seara. Dimineaţa, ca să diminuaţi luciul cauzat de secreţia de sebum din timpul nopţii, iar seara ca să îndepărtaţi toate impurităţile. Un gomaj de cel puţin două ori pe săptămână, pentru curăţarea porilor, este la fel de important.

Alegerea fondului de ten

Mai întâi, alegeţi fondul de ten, care nu trebuie nici să vă lumineze, nici să vă întunece prea mult pielea. O nuanţă puţin mai deschisă decât tenul dumneavoastră este alegerea perfectă. Puteţi opta pentru nuanţe de auriu, bronz sau portocaliu.
Rezultatul trebuie să fie perfect, iar tenul, neted şi catifelat. Pentru asta, este necesar să aplicaţi o cremă anticearcăn, a cărei primă funcţie este să le ascundă, dar poate fi folosită şi pentru micile imperfecţiuni sau roşeaţa feţei. Pentru uniformizarea acestui prim strat de fond de ten, aplicaţi câteva picături de anticearcăn pe zona T a feţei. Apoi puneţi puţin fond de ten pe zona mediană şi uniformizaţi, pentru a avea un rezultat sută la sută natural şi o faţă strălucitoare. Încheiaţi machiajul tenului cu aplicarea fardului de obraz. În ceea ce priveşte culorile, nuanţele de prună sau vişină sunt perfecte. De asemenea, puteţi aplica pe pomeţi un strop de fard lichid de culoarea bronzului.

Jucaţi-vă cu culorile

Dacă aveţi o piele creolă, vă puteţi permite să vă jucaţi cu culorile.
În primul rând, alegeţi farduri cu texturi catifelate, împreună cu un dermatograf în tonuri de ametist, safir sau smarald. Puteţi aplica şi un rimel colorat. Veţi arăta senzaţional dacă optaţi pentru un machiaj în nuanţe de arămiu, bronz sau chiar mov.
Evitaţi nuanţele de roz, argintiu şi roşu, care vă fac să păreţi că aveţi un ten mai închis decât în realitate. Cele mai îndrăzneţe dintre dumneavoastră pot combina verde/maro/galben sau violet/maro închis/galben pal.
Pentru buze, totul depinde de efectul dorit. Dacă vreţi un look natural, atunci folosiţi un gloss auriu. Pentru un machiaj sofisticat, folosiţi un ruj cremos, de culoarea vinului roşu.
Pentru unghii se potrivesc culorile intense, metalizate.
În orice caz, pentru doamnele şi domnişoarele care nu reuşesc să-şi găsească texturile şi culorile potrivite tenului lor, există numeroase mărci de produse de machiaj pentru pielea închisă, creolă sau neagră.
Nu ezitaţi să cereţi sfatul profesioniştilor dacă mergeţi într-un magazin de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS