13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţea, definită de sprâncene conturate perfect

Frumuseţea, definită de sprâncene conturate perfect

Pensarea sprâncenelor este o operaţiune ce trebuie făcută cu mare atenţie şi, de preferat, urmând sfaturile unui specialist.

Atunci când intenţionaţi să vă conturaţi sprâncenele sau să le daţi o formă nouă, strategia pe care o aplicaţi trebuie gândită cu atenţie. Pentru a obţine cel mai avantajos aspect al acestora, trebuie să luaţi în considerare atât forma feţei, cât şi pe cea a ochilor, întrucât forma sprâncenelor le afectează pe amândouă. O conturare perfectă a lor reprezintă un element esenţial pentru frumuseţea feţei.

Sprâncene unghiulare, rotunjite sau arcuite

Forma sprâncenelor este determinată, în principal, de structura osoasă a feţei. Una potrivită defineşte trăsăturile şi încadrează bine ochii, perfecţionând aspectul întregului chip. În general, există trei tipuri de sprâncene: unghiulare, rotunjite şi arcuite. Primul este recomandat pentru persoanele cu faţa rotundă, iar această formă a sprâncenelor poate fi pusă în evidenţă prin conturarea ochilor cu ajutorul unui machiaj potrivit. Sprâncenele rotunjite sunt cea mai bună alegere pentru doamnele şi domnişoarele care au ochii mari sau fruntea lată, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că sprânceana trebuie să urmeze conturul lobului frontal. Cele arcuite sunt potrivite pentru majoritatea femeilor, întrucât conferă expresivitate ochilor şi realizează un echilibru al feţei, în cazul în care aţi fost înzestrată cu un nas proeminent sau cu o gură mare. Doamnele şi domnişoarele care au fruntea mică pot opta pentru sprâncene arcuite cu o curbă mai mică, acestea dând iluzia de alungire a feţei.

Cum stabilim forma ideală

Pentru a determina arcuirea potrivită feţei dumneavoastră, trasaţi o linie dreaptă începând de la cel mai exterior punct al nasului până la colţul interior al ochiului: aici ar trebui să înceapă sprânceana. Apoi trasaţi o linie din acelaşi punct al naslui până la colţul exterior al ochiului, determinând astfel lungimea sprâncenei. Pentru că este destul de dificil să obţineţi cel mai avantajos unghi de curbură a sprâncenei, ideal ar fi să mergeţi în primă fază la un cosmetician. Odată ce acesta a creat forma şi curba ideală a sprâncenei, vă va fi mai uşor să le menţineţi.
Astfel, în cazul femeilor care au o frunte înaltă, curba sprâncenei ar trebui să fie uşor ascendentă, pentru a crea iluzia unei frunţi mai mici. Doamnele şi domnişoarele care au o frunte îngustă trebuie să îşi penseze sprâncenele în aşa fel încât curbura să fie cât mai joasă, pentru a conferi înălţime frunţii. În cazul în care aveţi ochii depărtaţi, lăsaţi sprâncenele nepensate în colţul interior şi, dacă este nevoie, folosiţi un artificiu şi lungiţi sprânceana către interior cu ajutorul creionului dermatograf. Dacă aveţi ochii apropiaţi, pentru a crea impresia că aceştia sunt mai depărtaţi, este indicat să pensaţi mai mult sprâncenele în partea interioară şi, eventual, să desenaţi cu dermatograful o coadă mai lungă.

Trucuri pentru un pensat reuşit

Specialiştii vă oferă câteva sfaturi de care puteţi ţine cont pentru a obţine sprâncene perfecte.
În primul rând, nu uitaţi că acestea trebuie să urmeze linia arcadelor. Dacă doriţi să creaţi impresia că ochii dumneavoastră sunt mai mari, ţineţi cont că trebuie să aveţi sprâncenele cât mai arcuite. Dacă nu doriţi ca ochii să pară mai mici decât sunt, nu pensaţi prea mult în partea interioară a sprâncenelor.
Când vă pensaţi, smulgeţi fiecare fir de păr pe rând, în direcţia de creştere. Specialiştii vă recomandă să nu vă pensaţi în fiecare zi şi niciodată în zona de deasupra sprâncenelor. La finalul pensatului, folosiţi periuţa specială din trusa de machiaj sau una curată de rimel pentru a pieptăna sprâncenele şi pentru a defini forma acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS