10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinColierele masive, vedetele acestei primăveri

Colierele masive, vedetele acestei primăveri

Dacă v-aţi propus ca în această primăvară să vă cumpăraţi o bijuterie care să fie pe gustul dumneavoastră, dar şi în tendinţe, alegeţi un colier îndrăzneţ, cât mai mare posibil.

Indiferent dacă preferaţi coliere uriaşe, formate din mai multe zale şi împodobite cu pietre preţioase sau semipreţioase, ori accesoriile formate din mai multe lănţişoare, în acest sezon, mărimea chiar contează. În ciuda a ceea ce spuneau stiliştii până nu de mult, de anul acesta, în ceea ce priveşte colierele, cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine. Totuşi, în nici un caz nu le combinaţi cu cercei la fel de mari.

Materialele naturale, la mare căutare

Creatorii de bijuterii pentru acest sezon pun accent pe colierele făcute din materiale naturale. Accesoriile din lemn sunt mai rare ca sezonul trecut, însă coralul, peruzeaua şi jaspul continuă să fie preferatele designerilor, pentru că oferă bijuteriilor o pată de culoare venită direct de la mama natură. La fel de populare sunt însă şi cuarţul „ochi de tigru“, lazuritul şi onixul. Domină culorile deschise, pentru că bijuteriile trebuie să aibă o tentă naturală, organică. Avantajul pietrelor preţioase este că pot fi aşezate în orice montură, începând de la coliere de influenţă etnică până la cele cu un design exotic. Important este ca acestea să fie masive.

Aurul şi argintul, încă la modă

Bijuteriile din aur rămân la fel de populare ca şi până acum, însă, din păcate, nu toată lumea îşi poate permite coliere din aur care să se încadreze în tendinţele sezonului. Pentru a fenta un pic moda, puteţi opta pentru bijuterii aurite, nu din aur masiv, şi atunci vă veţi putea alinia fără probleme tendinţei, la un preţ mult mai accesibil. Dacă vă număraţi printre norocoasele cu ceva mai mulţi bani în buzunare, puteţi opta pentru coliere din aur galben sau alb – nuanţele clasice – ori vă puteţi aventura alegând o bijuterie din aur roz sau chiar ciocolatiu, ultima „găselniţă“ în domeniu. Argintul rămâne şi el printre metalele preferate de doamne şi domnişoare, pentru că nu se demodează şi are capacitatea de a conferi luminozitate oricărei ţinute. În această primăvară, aşteptaţi-vă să vedeţi în magazine bijuterii din argint amestecat cu alamă sau cupru ori chiar bijuterii din argint suflat cu aur. Alegeţi coliere metalice cu design geometric (cu zale rotunde, pătrate, dreptunghiulare, ovale) şi împodobite cu mărgele sau pietre preţioase. Lungimea colierelor poate varia, însă cele mai multe pe care le veţi găsi sunt lungi.

Forme inspirate din natură

Dorinţa de întoarcere la natură pare să se reflecte chiar şi în designul bijuteriilor din acest sezon. În primăvara şi vara acestui an, nu vă miraţi dacă vedeţi forme inspirate din natură integrate în cercei, brăţări şi coliere. Pandantive în formă de frunze, flori sau animale aduc moda mai aproape de natură, conferind în acelaşi timp şi un plus de rafinament ţinutelor pe care le alegeţi pentru a întâmpina primăvara. Chiar şi colierele inspirate din natură sunt supradimensionate, pentru că designerii vor ca această bijuterie să fie elementul central al oricărei ţinute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS