13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBorş cu perişoare din dovlecei

Borş cu perişoare din dovlecei

Ingrediente: 1 legătură de zarzavat pentru supă, 1 ardei, 1 ceapă, 3 roşii, 1 ceşcuţă cu orez, circa 400 ml borş, o legătură de pătrunjel.
Pentru perişoare: un dovlecel, 200 g brânză de vacă, 2 ouă, 5 linguri de griş, sare, 1 legătură de mărar.
Mod de preparare:
Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă bine cu cuţitul sau robotul. Se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare. Ceapa tocată mărunt împreună cu ardeiul tocat şi el se pun după 15 minute. Între timp se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se toacă. Se pun să fiarbă separat, cu foarte puţină apă.
Dovlecelul se curăţă de coajă şi de seminţe şi se dă pe răzătoarea mare. Se sărează şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se mixează brânza cu ouăle, sarea, grişul şi mărarul. Se scurge bine de zeamă dovlecelul ras şi se amestecă cu brânză. Se formează perişoare, care se dau prin făină (sunt, de fapt, un fel de papanaşi săraţi cu dovlecel în ei).
După ce s-au făcut toate perişoarele, se pun la fiert împreună cu zarzavatul. Tot acum se pune şi orezul. Când sunt toate fierte, se adaugă borşul şi se potriveşte de sare. La sfârşit se pune verdeaţa.
Timp de preparare: 1 oră.
Complexitate: redusă.
Menţiuni: Se poate drege cu smântână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS