11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

O nouă formă de vitamina E în kiwi

 

O echipă de cercetători italieni a identificat o a noua formă de vitamina E în kiwi, numită delta-tocomonoenol.

Kiwi şi avocado sunt cunoscute ca fiind cele mai bogate fructe în vitamina E. Această vitamină antioxidantă există sub opt forme naturale, patru tocoferoli şi patru tocotrienoli. O a noua formă se adaugă acum acestor opt tipuri de vitamine E, aceasta fiind, însă descoperită în coaja fructului. Pentru cercetători, delta-tocomonoenolul participă la activitatea antioxidantă globală atribuită fructului de kiwi. În cadrul cercetărilor, echipa de italieni a uscat coaja acestor fructe şi a identificat trei componente ale vitaminei E, două cunoscute deja şi una nouă. Structura acesteia din urmă a fost studiată, fiind măsurate proprietăţile
antioxidante. Capacitatea sa de a preveni oxidarea lipidelor este reală. Nivelul delta-tocomonoenolului este apropiat de cel al alfa-tocoferolului, cea mai eficientă formă de vitamina E.

Această vitamină se depozitează în ficat, inimă, ţesut adipos şi face parte din grupul de vitamine care sunt solubile în grăsimi.

Unul dintre rolurile acestei vitamine este de a ajuta corpul să facă faţă radicalilor liberi şi agenţilor poluanţi (forme dăunătoare de oxigen care pot modifica AND-ul, acest lucru ducând la apariţia cancerului şi a îmbătrânirii accelerate).

Vitamina E întăreşte sistemul imunitar şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii, are acţiune anticoagulantă, previne apariţia unei forme de anemie, previne afectarea ţesutului nervos, precum şi apariţia bolilor cardiovasculare, ajută pielea să-şi revină în urma unor arsuri sau eczeme, atenuează stările de oboseală şi are efect diuretic şi hipotensiv.

Ea mai este denumită şi vitamina antisterilităţii deoarece joacă un rol important în reproducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS