Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

1.000 de lire sterline pentru un ou de ciocolată
Un centru comercial britanic care oferă spre vânzare ouă de ciocolată în valoare de 1.000 de lire sterline îşi îndeamnă clienţii să cumpere aceste produse şi să le considere o investiţie pentru viitor. După cum informează site-ul ananova.com, magazinul Selfridges speră că vizitatorii vor fi tentanţi să achiziţioneze preţioasele ouă de ciocolată, care conţin câte o monedă de aur ce cântăreşte 30 de grame. Reprezentanţii centrului comercial îşi promovează intens valoroasele produse, susţinând că reprezintă „o investiţie inteligentă“. Ewan Venters, director al raionului de produse alimentare din cadrul Selfridges, îndeamnă toţi clienţii să nu investească la Bursă de Paşte, ci într-un ou cu aur. „Valorează greutatea sa în aur chiar şi după ce v-aţi delectat cu ciocolata“, a mai spus Venters.

Alăptatul la volan, un nou sport extrem
Poliţiştii australieni au arestat o mămică adolescentă pentru că îşi alăpta copilul în timp ce conducea, informează ananova.com. Chiar înainte de a fi trasă pe dreapta în localitatea Alice Springs, tânăra de 19 ani a evitat coliziunea cu maşina poliţiştilor de la Rutieră, ocupată fiind cu alăptatul. Fata era atât de beată încât nu a fost în stare să sufle în aparatul etilotest, iar în urma verificărilor poliţiştii au constatat că avea permisul suspendat pentru altă infracţiune şi că maşina pe care o conducea nu era înmatriculată şi nici nu avea asigurare. Poliţistul care a oprit-o s-a declarat şocat de acest caz şi îngrijorat în special pentru soarta bebeluşului: „Un copil de cinci luni a fost supus unui risc enorm şi cine ştie ce s-ar fi întâmplat dacă poliţistul de la volan nu ar fi reuşit să evite coliziunea“, a spus omul legii. Bebeluşul a fost dat spre îngrijire rudelor, iar adolescenta a fost pusă sub acuzare pentru toate infracţiunile comise în doar câteva minute.

Navetă spaţială, realizată din piese de Lego
Doi japonezi pasionaţi de jocul cu piese de Lego au realizat din aceste jucării o navetă spaţială care seamănă atât de mult cu una adevărată, încât pare să fie gata de decolare. După cum informează site-ul zigonet.com, naveta spaţială construită din 65.000 de piese Lego are chiar „capacitatea“ de a simula o lansare, datorită unor beculeţe poziţionate la nivelul motoarelor şi unei înregistrări vocale care face numărătoarea inversă „la comandă“. Creatorii navetei, care au petrecut 1.590 de ore construind macheta, spun că singura diferenţă dintre naveta realizată de ei şi una adevărată este că jucăria nu poate decola. Naveta spaţială este expusă în Japonia, în parcul de distracţii Nasu Highland Park. Cei doi japonezi lucrează în prezent la ridicarea celui mai înalt turn construit din piese Lego, un record care este deţinut în prezent de pasionaţii de Lego din Viena, care au ridicat un turn înalt de 29 de metri.

Exit mobile version