21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRăsfăţ de sezon pentru un ten luminos

Răsfăţ de sezon pentru un ten luminos

Lunile de iarnă s-au sfârşit, soarele vă mângâie din nou cu razele sale calde, deci este momentul ideal de a vă adapta ritualul de îngrijire a tenului noului sezon.

Pe măsură ce temperatura mediului creşte, pielea şi părul pot avea tendinţa de a se îngrăşa, motiv pentru care este necesar să vă schimbaţi ritualul de înfrumuseţare, îngrijire a părului şi chiar de machiaj, adaptându-vă noilor condiţii. Vă prezentăm câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să vă simţiţi bine în propria dumneavoastră piele.

Schimbaţi-vă felul de îngrijire a tenului

Nu doar corpul trebuie adaptat condiţiilor din zilele mai călduroase, ci şi felul în care vă îngrijiţi tenul. Primăvara este momentul ideal să vă achiziţio-naţi o loţiune de curăţare mai delicată, care trebuie să fie aleasă în funcţie de tipul de ten cu care v-a înzestrat Mama Natură. Optaţi pentru un gel cu o formulă mai delicată, care va curăţa tenul în profunzime, fără să provoace iritaţii, iar pentru eficienţă maximă este recomandat să efectuaţi operaţiunea de curăţare cel puţin de două ori pe zi.
În egală măsură, primăvara este sezonul ideal în care să începeţi să rehidrataţi pielea, pentru a o pregăti pentru arşiţa verii. Folosiţi în fiecare zi o cremă puternic hidratantă, pe care trebuie să o aplicaţi înaintea bazei de machiaj. Veţi reface astfel structura pielii, care până acum a fost asprită de acţiunea temperaturilor reci şi a aerului uscat. Cumpăraţi şi o mască facială hidratantă şi folosiţi-o de două ori pe săptămână. Veţi constata că aceasta va calma orice urmă de iritaţie şi va echilibra secreţia de sebum, conferind tenului prospeţime şi vitalitate.  

Beţi multă apă

Cum hidratarea nu trebuie să vină numai din exterior, ci şi din interior, specialiştii recomandă să beţi în fiecare zi apă. Dacă tenul nu este corect hidratat, poate părea îmbătrânit şi capătă un aspect uscat. Cea mai bună modalitate de a preveni deshidratarea este să aveţi grijă să consumaţi lichide în fiecare zi, aceasta în completarea „tratamentului“ cu creme şi loţiuni.

Nu uitaţi de exfoliere

Pentru a avea grijă de ten aşa cum se cuvine, este necesar să efectuaţi o exfoliere periodică, folosind un produs corespunzător. Alegeţi o cremă exfoliantă delicată, pentru a elimina celulele moarte şi pentru a ajuta tenul să-şi recapete strălucirea şi prospeţimea. Gomajul regulat va îndepărta celulele moarte fără să deterioreze aspectul pielii şi fără să provoace iritaţii.

Protejaţi-vă pielea de acţiunea razelor ultraviolete

Dintre toţi factorii care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii sau apariţia petelor şi a ridurilor, cel mai nociv este chiar soarele. Tocmai de aceea, odată cu venirea primăverii, este esenţial să aplicaţi pe corp o cremă cu factor de protecţie cât mai mare (minimum 15), în special pe zonele expuse direct luminii soarelui (pe faţă, buze, gât, mâini şi picioare). Razele ultraviolete vă pot „ataca“ pe parcursul întregii zile şi pot cauza probleme grave sănătăţii tenului. O cremă cu factor de protecţie va hidrata delicat pielea şi va reface cantitatea de uleiuri naturale care se pierde prin expunerea la soare, apă şi vânt, conferind tenului un aspect cât se poate de sănătos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS