17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBentiţele, un accesoriu la modă

Bentiţele, un accesoriu la modă

Indiferent că aveţi părul lung sau scurt, o bentiţă vi se va potrivi perfect, completându-vă armonios ţinuta şi în acelaşi timp aliniindu-vă tendinţelor primăverii.

Cu puţină creativitate, o simplă bentiţă poate transforma o coafură simplă într-una extraordinară. Fie că este vorba de o betiţă de plastic, elastică sau din materiale textile, acest accesoriu este la modă în această primăvară. Cele dintâi, cu o lăţime de trei, cinci centimentri, sunt perfecte pentru o tunsoare bob sau pentru părul purtat deasupra umerilor. Imaginea dumneavoastră cu o astfel de bentiţă pe cap va aminti, cu siguranţă, de moda aniilor ’60 şi de Brigitte Bardot. Şi pe podiumurile de modă, acest accesoriu a fost prezent, completând ţinutele acestei primăveri. Bottega Veneta a ales-o în colecţiile sale, însă nu a fost vorba de o bentiţă oarecare, ci despre una din ochiuri de sârmă, pentru că orice este permis pe covorul roşu. Tot de imaginaţie ţine şi sugestia altor designeri, care propun alegerea a două bentiţe aşezate la o distanţă de trei centimetri una de alta. Ele trebuie prinse cu agrafe de păr pentru a nu aluneca. Efectul pe care îl vor da va fi deosebit, mai ales dacă sunt prezente în culori vii. Potrivite ţinutelor de zi sunt şi bentiţele din materiale textile. Dacă sunt accesorizate cu paiete, ele vor putea fi purtate cu încredere şi seara. Tendinţele din acest sezon propun şi bentiţele purtate în jurul capului, în stil hippie. Look-ul a la Janis Joplin a fost adoptat de vedete ca Paris Hilton, Lindsay Lohan, Ashlee Simpson sau Mischa Barton.

Nonconformism şi un aer copilăresc

Bentiţele au luat cu asalt toate prezentările de modă. Le-am regăsit la Diane von Furstenberg sau la Christian Dior. Dacă ei au optat pentru bentiţele clasice, alţi designeri au fost mai inventivi. Inspiraţi probabil de celebrul personaj de desene animate Minnie, soţia lui Mickey Mouse, Yves Saint Laurent şi Dolce&Gabbana au adăugat fundiţe bentiţelor. Ideea a fost repede preluată, Lady GaGa, noua revelaţie pop a momentului, dând startul acestei tendinţe în modă în lumea vedetelor. Dacă în anii ’80 fundele şi fundiţele făceau furori la orice dimensiune, iar în anii ’50 erau favorite cele mici şi finuţe, din satin, aşa cum le prefera Grace Kelly, în prezent, regula este ca fundele să fie cât mai mari. Dacă vreţi să pozaţi într-o domnişoară care pune preţ pe feminitate şi pe partea amuzantă a vieţii, puteţi alege o bentiţă cu fundiţă supradimensionată. Specialiştii în domeniu vă recomandă să aveţi grijă ca atât culoarea, cât şi materialul acestui accesoriu să se potrivească la întreaga ţinută. Bentiţele pot fi uni, cu buline, dar şi cu motive florale, apreciate în acest sezon. Dacă nu vă plac nici bentiţele cu fundiţe, nici cele simple, puteţi apela la un artificiu: ochelarii de soare pe post de bentiţă, în stilul anilor ‘70.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS