11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInvenţii care au uşurat viaţa femeilor

Invenţii care au uşurat viaţa femeilor

Foarte multe lucruri au fost create de-a lungul timpului pentru a face viaţa mai uşoară şi mai plăcută, însă doar cinci au ajuns pe lista invenţiilor revoluţionare care au contribuit în mod esenţial la uşurarea activităţilor femeilor.

În urma unui sondaj efectuat printre cititoarele unui cotidian britanic s-a alcătuit un top al invenţiilor care au „eliberat“ femeile. Deşi la un moment dat v-aţi putea gândi că unele răspunsuri au fost date în glumă, probabil, dacă staţi să cugetaţi, veţi constata că rezultatul nu este departe de adevăr.

Frigiderul – pe primul loc

Primul pe lista acestor invenţii a fost frigiderul, probabil datorită faptului că este unul dintre cele mai des folosite aparate electrocasnice. Doamnele care s-au încumetat să participe la acest sondaj de opinie au declarat că frigiderul este cea mai bună creaţie a omului, în principal pentru că datorită lui timpul petrecut în magazine cumpărând alimente şi timpul de trudă lângă aragaz s-au redus considerabil. În plus, spun doamnele, frigiderul este un factor decisiv în procesul de economisire, pentru că nu permite deteriorarea rapidă a alimentelor şi, astfel, nu trebuie să-şi facă provizii foarte des.

Maşina cu transmisie automată, o binecuvântare

Pe locul al doilea, doamnele au nominalizat automobilul cu transmisie automată. Cum multe femei au probleme cu şofatul, multe dintre respondente au căzut de acord că transmisia automată este un dar ceresc. Pentru a fi cât mai plastice în exprimare, doamnele au ţinut să precizeze că, după chinul de a schimba vitezele la maşină, cutia automată le-a oferit aceeaşi satisfacţie pe care au avut-o când s-au inventat dresurile, după ce mai mulţi ani au fost nevoite să folosească portjartierele. Până la urmă, spun doamnele, de ce să ne stricăm tocurile de la pantofi apăsând mereu ambreiajul? Datorită cutiei de viteze automate, nu mai este nevoie să fim atente la zgomotul motorului şi să schimbăm viteza la momentul oportun. Are grijă transmisia automată pentru noi!

Şerveţelele umede, comode şi practice

Printre invenţiile care au schimbat viaţa femeilor în bine se numără şi şerveţelele umede. Până nu demult, gospodinele înlocuiau cârpa de praf cu şerveţele uscate pentru a şterge praful sau alte suprafeţe, aceasta fiind o soluţie practică şi comodă. Mai nou, locul acestora a fost luat de şerveţelele umede. Orice suprafaţă din casă poate fi curăţată în câteva secunde cu ajutorul acestor şerveţele, care, în plus, prezintă avantajul că, odată folosit, indiferent pentru ce activitate gospodărească, şerveţelul ajunge direct la coşul de gunoi, fără a vă da prea multe dureri de cap.

Scutecele de unică folosinţă sunt şi ele pe listă

Deşi părerile sunt împărţite în acest subiect, existând doamne care cred că scutecele de unică folosinţă nu sunt tocmai igienice pentru bebeluşi, tinerele mămici spun într-un glas că inventarea acestui tip de scutece este un pas uriaş pentru femeile din întreaga lume. Marion Donovan este cea care a creat în 1946 primul prototip pentru scutecele de unică folosinţă. Sătulă să tot schimbe şi să spele scutecele bebeluşului, ea şi-a pus mintea la contribuţie şi a revoluţionat sistemul de îngrijire a copiilor. Aşa că mămicile din întreaga lume trebuie să îi fie recunoscătoare doamnei Marion Donovan.

Comutatorul pentru reglarea intensităţii luminii, o invenţie revoluţionară

În final, dar nu în cele din urmă, pe lista invenţiilor revoluţionare se află şi comutatorul pentru reglarea intensităţii luminii. Femeile spun că acesta prezintă două avantaje. În primul rând, într-o seară romantică le ajută să-şi ascundă micile defecte fizice şi ridurile, iar în al doilea rând, câteodată este cea mai bună metodă de a scăpa de corvoada treburilor casnice. Britanicele spun că, dacă ţin lumina la o intensitate suficient de scăzută, nimeni nu observă stratul de praf depus pe rafturile din cameră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII