10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBatoane cu marţipan

Batoane cu marţipan

Ingrediente pentru blat:
165 g făină, o jumătate de linguriţă praf de copt, 5 linguri +1 liguriţă unt, 112 g zahăr, 1 ou (numai gălbenuşul), 1 lingură lapte.
Ingrediente pentru umplutură:
265 g caise din compot, 125 g migdale decojite, 150 g zahăr, un praf de sare, 1 ou şi albuşul de la blat, esenţă de migdale, colorant alimentar verde.
Ingrediente glazură: 55 g zahăr pudră, 15 g ciocolată amară, 15 g unt, o jumătate de linguriţă vanilie, o lingură apă fierbinte.
Mod de preparare:
Spumaţi untul, adăugaţi zahărul şi bateţi până devine cremos, adăugaţi gălbenuşul, apoi făina cernută împreună cu praful de copt. Presaţi aluatul în tava 21×21 cm, unsă cu unt, sau pe hârtie de copt. Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 12-15 minute, până se auresc marginile.
Între timp, puneţi migdalele împreună cu o parte din zahăr în blender şi face pudră.
Adăugaţi sarea, zahărul, oul şi albuşul, vanilia, esenţa de migdale şi 2-3 picături colorant.
Pasaţi caisele şi întindeţi piureul obţinut peste blat, în strat subţire, lăsând 1 cm margine.
Împărţiţi şi crema de migdale peste caise. Coaceţi 25 de minute sau până glazura revine când apăsaţi cu degetul. Răciţi apoi complet. Pentru pregătirea glazurii topiţi pe baie de abur ciocolata şi untul. Adăugaţi zahărul pudră, vanilia, apa şi amestecaţi bine. Puneţi glazura peste crema de migdale în strat subţire. Răciţi una-două ore. Desprindeţi cu cuţitul de pe tavă şi tăiaţi în bucăţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS