10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAcidul hialuronic, alternativa liftingului

Acidul hialuronic, alternativa liftingului

Acidul hialuronic, prezent în mod natural într-o mare cantitate în corpul nostru, este acum vedeta incontestabilă a tratamentelor antirid prin injectare.

O nouă metodă medicală de înfrumuseţare este injectarea de acid hialuronic. Problemele de estetică precum ridurile de expresie sau cele de la nivelul gâtului au o rezolvare simplă, cu efecte ce durează câteva luni.
Acidul hialuronic este un hidratant biologic al pielii, care atrage şi reţine circa 70 la sută din apă în structura celulară a pielii pentru o hidratare îmbunătăţită şi o piele mai fină, rezultând o reducere a ridurilor.

Proprietăţi

Acidul hialuronic este o substanţă produsă în mod natural de corpul nostru şi a fost descoperit în urmă cu 60 de ani. Este răspândit în ţesuturile celulelor şi ţesuturile nervoase, fiind principala componentă a matricei extracelulare. Cu alte cuvinte, acest lichid vâscos este principalul agent care favorizează înmulţirea şi migrarea celulelor. Acidul hialuronic este prezent în piele şi cartilagii. Acest lichid serveşte la menţinerea unui nivel ridicat de hidratare a pielii, având proprietatea de a capta apa şi de a o reţine în straturile profunde. De asemenea, ajută la protejarea articulaţiilor crescând vâscozitatea lichidului sinovial.
Acest lichid gelatinos compus din milioane de elemente de mărimea unei bacterii se poate reproduce industrial prin două procedee distincte. Primul constă în extragerea acidului din crestele cocoşilor, iar al doilea se referă la cultura acidului hialuronic în asociaţie cu bacterii modificate genetic.
Produsele obţinute sunt folosite în cadrul medical fie în scopuri terapeutice, fie în scopuri estetice. În plan terapeutic, acidul hialuronic este folosit în principal în chirurgia ochilor (transplant de cornee, cataractă, glaucom), dar şi în artroza la genunchi.

Aplicaţii estetice

Interesul pentru folosirea acidului hialuronic ca ingredient bioactiv în produsele de îngrijire a pielii a apărut după ce s-a descoperit faptul că volumul de acid hialuronic din epidermă scade odată cu vârsta. Această substanţă are rolul de a menţine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere şi sănătoase: supleţea, elasticitatea şi tonicitatea.
Acidul hialuronic înlocuieşte din ce în ce mai mult injectările cu colagen, ale căror efecte secundare sunt importante. De fapt, datorită faptului că acidul hialuronic este produs în mod natural de corpul nostru, riscurile de alergii sunt mai rare decât în cazul injectărilor cu colagen. De asemenea, efectele durează şi mai mult timp, între şase şi 12 luni.
Pot fi corectate ridurile de expresie de la nivelul frunţii (în asociere cu toxina botulinică, atunci când este cazul), ridurile de la nivelul buzelor, ridurile de la nivelul gâtului. Se poate efectua un lifting al sprâncenelor ( în asociere cu toxina botulinică), pot fi reconturaţi pomeţii şi obrajii sau forma feţei.
Injectările nu necesită anestezie. Când este injectat la câţiva milimetri sub piele, acidul hialuronic întinde pielea, o tonifică şi creează o imagine proaspătă, cu un aspect mai tânăr şi mai sănătos. Gelul introdus reţine apa în locul injectării şi se amestecă în mod natural cu acidul produs de dermă. După injectare, persoanele mai sensibile pot folosi o cremă calmantă locală. Beneficiile injectării acidului hialuronic durează în general câteva luni. Ca efecte secundare, pot apărea eritem la locul injectării, care însă dispare în două-trei zile, prurit, edem şi mai rar urticarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU