15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Vedete păcălite de 1 aprilie
Sub pretextul unor oferte senzaţionale de muncă, un senegalez bogat, interpretat de cântăreţul Kamara, a păcălit prin telefon câteva vedete din showbiz-ul românesc: Monica Columbeanu, Silviu Prigoană, Marinela Niţu, Cornel Păsat, Adi de la Vâlcea, Vali Vijelie. Criza financiară a fost subiectul farselor puse la cale de Radio InfoPro împreună cu Kamara, pentru a sărbători cu haz ziua de 1 aprilie.        
Propunându-i lui Silviu Prigoană să scape Senegalul de deşeuri, Kamara l-a determinat să accepte afacerea în schimbul unei sume de bani corespunzătoare. Uşor de convins s-a dovedit şi fostul iepuraş Playboy Marinela Niţu, care s-a arătat dispusă să concerteze în cluburi de gay din Senegal şi Guineea Franceză. De asemenea, o ofertă tentantă i s-a propus şi lui Cornel Păsat dacă dansează pentru homosexualii din Senegal.               
Mai sceptici au fost însă Monica Columbeanu, Vali Vijelie şi Adi de la Vâlcea, care au pus totul sub semnul unei farse. Dându-se drept un om de afaceri care deţine o casă de modă în Senegal, Kamara i-a propus Monicăi Columbeanu să pozeze în costumul tradiţional al senegalezelor, iar celor doi cântăreţi le-a cerut să compună o melodie specială pentru aceeaşi ţară africană, pe motiv că acolo „maneaua“ este considerată „o muzică exotică“.

Gisele Bundchen se gândeşte să adopte un copil
La fel ca Angelina Jolie, Madonna, Sharon Stone sau Nicole Kidman, topmodelul brazilian Gisele Bundchen doreşte să adopte un copil. Vedeta, care s-a căsătorit cu jucătorul de fotbal american Tom Brady, a declarat pentru revista Vanity Fair: „Mi-ar plăcea foarte mult să adopt un copil din Brazilia. Când merg la Sao Paulo şi văd copii de cinci ani pe la colţul străzii, mă gândesc că, dacă i-aş schimba unuia viaţa, adoptându-l, mi-aş îndeplini misiunea pe pământ“.

Gumă de mestecat care nu se lipeşte
Prima gumă de mestecat biodegradabilă, numită Chicza Rainforest Gumcare, a fost pusă în vânzare în Marea Britanie. Acest nou produs nu se lipeşte de haine sau de sol şi se transformă în praf în maximum şase săptămâni după folosire. Guma, fabricată din limfa copacului chicle din Mexic, ar trebui să permită municipalităţilor să economisească aproape 160 de milioane de euro.
Procesul de dezlipire a gumelor tradiţionale de pe trotuare şi din alte locuri publice ia foarte mult timp. Britanicii au calculat că este nevoie de peste 17 săptămâni pentru a curăţa toată strada Oxford din centrul Londrei, dar, în numai zece zile, ea devine la fel de plină de gume lipite.
Societatea Consorcio Chiclero nu este prima care s-a interesat de această problemă. În 2007, Ministerul Mediului din Marea Britanie a organizat o competiţie între universităţile şi liceele din regat. Grupul care crea cea mai bună gumă de mestecat ce nu se lipeşte urma să câştige un premiu de un milion de euro. Echipa Universităţii din Bristol a fost cea care a realizat cel mai promiţător proiect.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU