20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRochia neagră, ieri şi azi

Rochia neagră, ieri şi azi

Rochia neagră, simplă este recunoscută în orice cultură din lume drept un element clasic, o piesă de cult şi chiar un concept de modă.

Rochia neagră, cunoscută şi ca „little black dress“, a fost un obiect vestimentar popular în trecut, este la mare căutare şi în zilele noastre şi cu siguranţă va fi la modă şi în viitor, datorită versatilităţii şi eleganţei sale, date de simplitate. Putem afirma fără să greşim că, indiferent de cele mai recente tendinţe impuse de specialişti în materie de modă, femeile vor prefera întotdeauna stilul clasic al rochiei negre.

Scurtă istorie

Femeile au admirat ideea rochiei negre chiar de când aceasta a fost creată pentru prima dată, fapt ce a generat o adevărată „revoluţie a stilului“. Aşa cum probabil ştiţi, inventatoarea rochiei negre clasice este Coco Chanel, cea care a îndemnat femeile din întreaga lume să renunţe la rochiile demodate pe care le purtau până atunci. „Minunea“ s-a întâmplat în anul 1926. Succesul înregistrat de „little black dress“ a fost atât de mare, încât a ajuns la acelaşi nivel de popularitate ca autovehiculul Ford, cea mai cunoscută marcă de automobil din acea perioadă. A fost momentul în care viziunea asupra imaginii unei garderobe elegante s-a schimbat radical, iar rochia neagră a devenit la fel de versatilă ca un tricou obişnuit. Astăzi, acest obiect vestimentar este probabil singurul care face orice femeie să se simtă elegantă, indiferent de vârstă.

Posibilităţi infinite de combinare

Negrul, care în acelaşi timp este neutru şi sexy, permite varietatea şi combinarea cu orice altă culoare sau nuanţă. Simplitatea stilului rochiei oferă doamnelor şi domnişoarelor posibilitatea de a experimenta cu diverse detalii şi accesorii. În funcţie de opţiunile în acest sens, lookul pe care îl puteţi obţine poate fi foarte sexy, elegant sau sobru. Dacă învăţaţi cum să vă jucaţi cu stilurile, cum să fiţi originale şi cum să evitaţi monotonia, veţi deveni propriul dumneavoastră stilist de succes, şi asta doar cu ajutorul rochiei negre.

O singură rochie, trei ţinute

Stilistul francez Didier Ludot propune trei ţinute pe care le puteţi obţine cu ajutorul unei singure rochii negre. Puteţi purta acest obiect vestimentar în combinaţie cu un pulover brodat şi pantofi cu talpă ortopedică, fie clasici, fie mai fistichii, pentru a obţine un aspect „burghez“. Dacă deasupra rochiei negre purtaţi un sacou sau un taior simplu, veţi obţine o ţinută ideală pentru birou. Pentru o apariţie încântătoare la o petrecere, „decoraţi“ aceeaşi rochie neagră cu un şal dintr-un material preţios şi o broşă cu strasuri şi puteţi fi sigură că nu veţi trece neobservată.

Combinaţii moderne

Combinaţia clasică este următoarea: rochie neagră, un colier simplu de perle, dresuri transparente negre şi pantofi negri, cu toc cui. Dezavantajul acestei ţinute ar fi doar că vă va face să păreţi mai matură. Dar, pentru că lumea modei nu mai este la fel de limitată ca altă dată, stiliştii permit şi chiar recomandă abordarea unui stil vestimentar mai lejer, ce poate fi obţinut prin purtarea rochiei negre în combinaţie cu colanţi sau dresuri colorate. Atenţie însă, opţiunea este destinată în special doamnelor cu picioare subţiri. Dacă doriţi să evitaţi un aspect prea formal, purtaţi rochia neagră împreună cu o combinaţie de bijuterii clasice şi moderne. De exemplu, încercaţi să purtaţi în acelaşi timp un colier de perle şi brăţări nonconformiste din lemn sau lână.
Versatila rochie neagră poate face parte la fel de bine şi dintr-o ţinută de zi. Când nu mai ştiţi ce să alegeţi din dulap, optaţi pentru a purta rochia neagră împreună cu un pulover colorat, pe gât sau chiar cu pantaloni foarte strâmţi pe dedesubt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS