5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Rocadă la contestaţii

Rezultatul licitaţiei pentru modernizarea bulevardului Dacia-Decebal a fost contestat de firma Tehnologica Radion, au anunţat ieri reprezentanţii Primăriei Craiova. „Procedura de atribuire a contractului de 12 milioane de euro este suspendată până la decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. Funcţionarii din serviciile specializate au refuzat să precizeze pe ce motive a contestat Tehnologica Radion rezultatul licitaţiei. Menţionăm că licitaţia a fost câştigată de asociaţia de firme Domarcons – Colas Drumuri – Sorocam, în detrimentul Tehnologica Radion, Delta ACM ’93, Euroconstruct Trading ’98 cu Erpia SA, Peyber Hispanica Madrid Sl. Licitaţia pentru reabilitarea Rocadei a mai fost contestată în ianuarie 2009, înainte de deschiderea ofertelor, de firma Argecoms SA.

Marian Bădîrci

Al-Basthawi se întoarce

Tribunalul Suceava a anulat dispoziţia prin care fosta arhitectă-şefă a Craiovei, Mihaela Al-Bashtawi, a fost concediată, precum şi raportul de evaluare a activităţii acesteia în anul 2007, pe care s-a întemeiat dispoziţia.

Deşi toţi şefii din primărie au aflat vestea ieri şi nu au infirmat-o, aceştia au refuzat să comenteze.

„Tribunalul Suceava nu a transmis încă hotărârea Primăriei Craiova“, a spus purtătoarea de cuvânt a administraţiei, Carmen Licu. Mihaela Al-Bashtawi a fost demisă în august 2008, din cauză că la evaluare a primit calificativul „nesatisfăcător“. Potrivit legii, fosta directoare a Direcţiei de urbanism poate solicita reîncadrarea până la definitivarea procesului, în cazul în care primăria va face recurs.

Marian BĂDÎRCI

Videanu, aşteptat în vizită de lucru

Ministrul economiei, Adriean Videanu, este aşteptat în această săptămână să facă o vizită de lucru în Gorj. Potrivit preşedintelui Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu, în agenda ministrului economiei sunt prevăzute vizite de lucru la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, precum şi la Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni. La sfârşitul săptămânii trecute a fost prezent în Gorj ministrul transporturilor, Radu Berceanu, care a discutat cu autorităţile locale şi regionale din Oltenia oportunităţile de investiţii în infrastructura rutieră.

Eugen MĂRUŢĂ

Bugetul municipiului Târgu Jiu, aprobat

Bugetul municipiului Târgu Jiu a fost aprobat ieri, în cadrul şedinţei consiliului local. Singurii consilieri care s-au abţinut au fost cei trei de la PD-L. Bugetul pe acest an se ridică la peste 160 de milioane de lei.

Alin ION

Controale în pieţe şi târguri

Consiliul Consultativ pentru Protecţia Consumatorului (CCPC) din cadrul Prefecturii Gorj a decis ieri ca în următoarele două săptămâni să fie intensificate controalele în pieţe şi târguri. Preşedintele CCPC, subprefectul Liviu Andrei, le-a solicitat reprezentanţilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC), precum şi inspectorilor sanitar-veterinari să înceapă verificările pentru a elimina marfa de calitate inferioară, vândută ca marfă de calitatea întâi. De asemenea, se are în vedere urmărirea respectării condiţiilor legale privind comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte, dar şi aplicarea de amenzi pentru cei care aruncă deşeurile la întâmplare.

Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS