10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn stil de viaţă sănătos pentru a deveni mămică

Un stil de viaţă sănătos pentru a deveni mămică

V-aţi hotărât să faceţi un copil şi vă întrebaţi cum puteţi să vă optimizaţi şansele de a rămâne însărcinată? Nu grăbiţi lucrurile şi nu vă gândiţi la o activitate strategică. A face dragoste ar trebui să fie o plăcere, dar puteţi, desigur, să aveţi în vedere câteva sfaturi, fără a face însă o obsesie din dorinţa de a rămâne gravidă.

Linişte psihică

Cauzele pentru care bebeluşul se lasă aşteptat sunt numeroase. Înainte de toate, partenerii care se pregătesc să aibă un copil trebuie să adopte un mod de viaţă sănătos pentru a-l putea concepe în cele mai bune condiţii şi să se simtă bine în pielea lor, atât fizic, cât şi psihic.
De multe ori, problema vine din obsesia de a avea un copil cu orice preţ, pe care o dezvoltă cuplul. Cu cât acesta se focalizează pe sarcina dorită, cu atât mai mult presiunea creşte, antrenând stresul. Psihologii recomandă adesea femeilor care au această idee fixă să-şi ocupe timpul cu activităţi relaxante, să plece în vacanţă, într-o călătorie. Faptul de a nu se mai gândi la sarcină, de a-şi concentra atenţia pe alte lucruri are un efect benefic. De asemenea, odihna şi somnul sunt pe ordinea de zi.

Alimentaţie sănătoasă

Bunicile noastre mâncau banane în speranţa de a face un băiat. În prezent, există diete mai mult sau mai puţin miraculoase, care ajută cuplul să conceapă, la alegere, un băiat sau o fată. Alimentaţia sănătoasă favorizează, cu certitudine, fertilitatea. Cel mai bine este să întrerupeţi orice dietă de slăbire, pentru că o alimentaţie echilibrată vă ajută să rămâneţi însărcinată în cele mai bune condiţii. Renunţaţi la mâncăruri prea dulci sau prea sărate şi încercaţi să consumaţi mai mult acid folic (vitamina B9), cunoscut pentru numeroasele sale proprietăţi în prima perioadă a sarcinii. Acidul folic previne, de asemenea, malformaţiile fetusutul şi riscul de a avea un bebeluş scund. Medicii recomandă să creşteţi consumul de acid folic înainte de concepţie. Există câteva trucuri de a vă alimenta în funcţie de sexul pe care doriţi să-l aibă copilul dumneavoastră. Dacă vreţi o fată, ar trebui să aveţi un meniu bogat în calciu şi magneziu, regăsite în lactate, fructe şi legume, dar mai ales totul fără sare. În schimb, dacă vă doriţi un băiat, consumaţi sodiu şi potasiu din carne, peşte, unt, legume congelate sau la conservă, băuturi gazoase, ceai şi cafea cu moderaţie. Orice regim trebuie urmărit de medic sau de ginecolog, pentru că pot apărea carenţe. Fie că va fi băiat sau fată, copilul trebuie să se dezvolte sănătos, iar pentru asta trebuie să renunţaţi la cafea, alcool şi tutun, care au un impact negativ asupra fecundaţiei.

Menstruaţia

Ca să rămâneţi însărcinată, trebuie să faceţi dragoste, iar cu cât faceţi mai mult sex, cu atât creşteţi şansele de a concepe un copil. Trebuie să ştiţi că, deşi renunţaţi la pilula contraceptivă, ovulaţia nu începe imediat. Unele femei au tulburări menstruale după renunţarea la pilule şi nu rămân însărcinate în următoarele trei luni. Unele cupluri au şanse să conceapă copilul imediat, altele aşteaptă chiar şi un an. În perioada ovulaţiei, aveţi cele mai multe şanse să rămâneţi gravidă. Această perioadă este, de obicei, în jurul zilei a 14-a după începerea ciclului menstrual, pentru un ciclu de 28 de zile, şi în jurul zilei a 21-a, pentru unul de 35 de zile. Există în farmacii numeroase teste care anunţă ziua ovulaţiei cu o zi, două înainte. Acestea se bazează pe concentraţia de hormoni din urină şi sunt fiabile până la 96 la sută. Însă, fiecare femeie poate să-şi calculeze această perioadă luându-şi temperatura, deoarece căldura corpului este cea mai ridicată înainte de perioada de ovulaţie.

Sex la fiecare trei zile

Durata de viaţă a spermatozoizilor este de circa 72 de ore, odată expulzaţi în cavitatea genitală. Încercarea de a face dragoste în fiecare zi a perioadei fertile poate să vă secătuiască de puteri, atât fizic, cât şi psihic, dar nu sporeşte şansele de a rămâne gravidă. În cazul în care partenerul dumneavoastră nu are o cantitate prea mare de spermă, este recomandat să faceţi sex o dată la două, trei zile. În general, poziţia misionarului este considerată ideală pentru a rămâne însărcinată. Această poziţie duce sperma foarte aproape de colul uterin. După ejaculare, puteţi eventual să rămâneţi culcată şi să ridicaţi bazinul pentru ca sperma să nu curgă. Unii cercetători susţin că femeia trebuie să aibă orgasm pentru a-şi spori şansele să rămână însărcinată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS