10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiorbă rădăuţeană

Ciorbă rădăuţeană

Ingrediente: carnea de la un pui, ceapă, morcovi, pătrunjel, ţelină, piper boabe, usturoi, făină, smântână.
Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi mici şi se pune la fiert împreună cu legumele. În apă se pune şi o lingură şi jumătate de sare. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Ciorba se spumează şi se pun în ea boabele de piper şi căţeii de usturoi. După ce a fiert carnea, se strecoară ciorba printr-o sită foarte deasă, ca să fie cât mai limpede. Se curăţă carnea de pe oase şi se taie fâşii. Se pun apoi într-un castron mai mare 1 kg de smântână (20 la sută grăsime) şi 3 linguri de făină. Se bat bine cu telul, adăugând din când în când câte un polonic de ciorbă. Se toarnă amestecul cu smântână în oală, se pune carnea şi se dă din nou ciorba la foc mic. Se potriveşte de sare şi piper (se pune doar piper alb, deoarece ciorba trebuie să rămână albă). Se face mujdei de usturoi şi se strecoară într-un castron, peste el turnându-se câteva polonice de ciorbă. Acest amestec se pune şi el în oală şi se lasă ciorba să mai fiarbă puţin. Se acreşte cu 2 linguri de oţet. Se serveşte cu ardei iute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU