10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTriunghiuri cu ciocolată şi mere

Triunghiuri cu ciocolată şi mere

Ingrediente: 200 g zahăr pudră, 250 g unt sau margarină, 1 pliculeţ zahăr vanilinat, 4 ouă, 1/2 linguriţă scorţişoară, 270 g făină, 3 linguriţe praf de copt, 40 g cacao, 500 g mere.
Mod de preparare:
Untul se mixează până devine spumos. Se adaugă zahărul pudră cernut şi cel vanilinat. Se adaugă pe rând câte un ou, mixând bine după fiecare. Se amestecă într-un castron făina cernută, praful de copt, scorţişoara şi cacaua cernută. Se adaugă câte puţin din acest amestec în cremă, mixând până se omogenizează bine. La sfârşit se adaugă merele rase. Se pune compoziţia în tavă şi se coace la 180 de grade Celsius, timp de 40-50 de minute. Se pregăteşte o glazură din 200 g ciocolată şi o lingură de ulei sau 100 g smântână dulce şi se toarnă peste blatul de prăjitură. Se taie în forma dorită.
Durată: o oră.
Complexitate: medie.
Menţiuni: fără glazură, se pot servi şi dimineaţa, la micul dejun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS