10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrimăvara, sezon romantic

Primăvara, sezon romantic

 Fie că este vorba de culorile sau de ţinutele care sunt în tendinţe în această primăvară, totul vorbeşte de romantism.

Designerii au hotărât ca în această primăvară să devenim, măcar din punct de vedere al ţinutei, romantici. Ne-au prezentat pe podiumurile de modă nu doar forme noi, ci şi o explozie de nuanţe dulci, crude, numai bune de înveselit sufletul după o lungă iarnă cenuşie. Galben canar, verde crud sau turcoaz spectaculos sunt doar câteva dintre nuanţele care vor colora ţinutele. Movul revine în nuanţe interesante de lila. Albul pur şi albul untos, cremul şi griul perlat nu fac altceva decât să neutralizeze aciditatea noilor culori, aducând eleganţă. Şi pentru că primăvara se vrea un sezon romantic, toate aceste nuanţe pastelate şi vesele împrumută o notă jucăuşă ţinutelor feminine, comode. Tot despre romantism vorbesc şi creaţiile vestimentare, cum sunt rochiile înflorate, cămăşile lungi, balerinii, fustele cu volane, care le vor face pe doamne şi domnişoare să arate cât mai bine. Nici denimul nu va dispărea din garderobă. Cel clasic, albastru, dar şi cel indigo se alătură celorlalte ţinute vestimentare. Puteţi alege cu încredere o bluză cu imprimeu geometric la o fustă creion (cu talie înaltă) sau o cămaşă culoarea untului la o pereche de blugi clasici. Pantofii din piele întoarsă lila sau turcoaz vor merge foarte bine la un astfel de ansamblu, dând un strop de culoare.
Romantismul a fost adus pe covorul roşu al prezentărilor de modă şi de creatoarea Cristina Nichita. Femeia modernă, care doreşte să îşi pună în evidenţă feminitatea, va alege cu siguranţă creaţiile sale. Tendinţele romantice se vor regăsi în materialele fluide, diafane, în culorile calde transpuse în modele vestimentare ultrafeminine. Rochiile extrem de rafinate, drepte, în formă de A sau gogoşar, dar şi cele cu tăieturi inedite, decoltate la spate sau cu umerii goi vor fi, cu siguranţă, piese care se vor regăsi în garderoba oricărei reprezentante a sexului frumos care vrea să abordeze romantismul în această primăvă. Pe de altă parte, Christopher Bailey şi Paul Smith vorbesc de un romantism melancolic. Motoul lor pare a fi: „Nici o primăvară fără rochii cu imprimeuri florale“. Christopher Bailey a creat prin ţinutele prezentate imaginea unei primăveri ploioase, aducând pe podium rochii în culori monotone şi cu imprimeuri florale mici. Pe de altă parte, în colecţia Paul Smith Women sunt combinate elementele orientale cu clasicismul britanic, negrul fiind îndulcit de imprimeuri estompate şi dantelă.  

Accesoriile, în prim-plan

Şi pentru că plusul de romantism este dat şi de accesorii, designerii le acordă o atenţie deosebită. Bijuteriile par decupate din catalogul unei expoziţii dedicate Mariei Antoaneta. Cerceii supradimensionaţi, colierele cu pietre mari, colorate, şi brăţările impresionante vin să completeze ţinutele vestimentare. O rochie banală devine fabuloasă cu un pandantiv sau o broşă. La fel de interesante sunt şi bandanele, care vă pot acoperi capul. Nu ezitaţi nici în faţa curelelor cu mărgele aplicate.
Accesoriile ajung şi pe genţile atât de utile doamnelor şi domnişoarelor. În această primăvară se poartă din nou cele brodate cu şnururi, mărgele, franjuri şi tot felul de inserţii de pietre şi fire strălucitoare. Şi în cazul lor, culorile sunt dintre cele mai diverse. Tonuri de albastru, topaz, azur, albastru electric, safir, bejuri delicate şi rozuri şterse, culori vibrante: roz şi fucsia, corai, verde smarald, mov se pot regăsi în combinaţii inedite sau uni pe genţile doamnelor şi domnişoarelor. Şi pentru că poşeta trebuie să se asorteze cu încălţămintea, ca de altfel întreaga ţinută, alegerea unei perechi de pantofi corespunzătoare este importantă.
Dacă primăvara trecută v-aţi cumpărat balerini, puteţi să-i purtaţi liniştită şi acum, pentru că încă sunt în tendinţe. Se potrivesc foarte bine unei genţi brodate. Un model îndrăzneţ, cu fundiţă, din piele roşie lăcuită, sau unii roz, cu dantelă, vă vor ajuta să fiţi în pas cu moda şi să faceţi faţă unei zile cu multe drumuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU