29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

„Capela Sixtină“ a Egiptului, descoperită la Luxor

O echipă de arheologi, coordonaţi de spaniolul  Jose Manuel Galan, a descoperit în legendara Teba, Luxorul de azi, „Capela Sixtină“ a Egiptului, aşa cum o numeşte presa iberică. După cum informează cotidianul italian La Repubblica, este vorba de o cameră funerară cu inscripţii hieroglifice care datează de acum 3.500 de ani. Din câte se pare, contrucţia a fost realizată în memoria lui Djehuty, un nobil egiptean care ocupa o funcţie înaltă la curtea reginei Hatshepsut. Săpăturile au început în urmă cu opt ani, în localitatea Dra Abu el-Naga, şi au fost încheiate recent. Galan a descoperit câteva repere de mare valoare, însă adevărata surpriză a apărut în acest an, când echipa sa a dat peste un puţ, care a dus spre ceea ce s-a demonstrat a fi o sală mortuară plină de inscripţii hieroglifice.

Amanta, obligată să despăgubească soţia înşelată

De acum înainte, turcoaicele care descoperă că sunt înşelate de soţi pot cere despăgubiri nu doar de la partenerii infideli, ci şi de la amante. După cum informează Tiscali.it, aşa a decis Curtea de Casaţie de la Ankara, care a pronunţat o sentinţă istorică, în urma căreia vor apărea cu siguranţă multe controverse. Tribunalul a stabilit că „soţul care şi-a înşelat partenera trebuie să îi plătească acesteia despăgubiri, împreună cu amanta“. În opinia magistraţilor, „infidelitatea a afectat imaginea socială a soţiei“. S.C., nevasta înşelată, îşi acţionase în judecată soţul, M.C., şi pe amanta acestuia, G.G., pentru că, în opinia sa, prin comportamentul lor îi afectaseră „dreptul de a avea o imagine socială“. Acţiunea a fost înaintată după ce femeia a descoperit că soţul său îşi ducea amanta în vizită la prietenii de familie, pentru a-i convinge pe aceştia să o accepte pe iubita sa.

Nevasta lui Liam Neeson, în stare gravă în urma unui accident de schi

Soţia starului Liam Neeson, actriţa Natasha Richardson, se află în stare extrem de gravă după ce marţi s-a rănit într-un accident de schi. După cum informează Tgcom.it, Natasha a suferit un traumatism cranian în timp ce schia în Canada, ea fiind transportată la Secţia de terapie intensivă a Spitalului „Sacre Coeur“ din Montreal. Marţi noapte, actriţa a fost transportată cu un avion privat la New York. Potrivit unor prieteni apropiaţi ai familiei, Natasha ar fi intrat în cursul aceleiaşi nopţi în moarte cerebrală. Soţul ei, actorul Liam Neeson, a părăsit platourile de filmare ale peliculei „Chloe“, din Toronto, pentru a-i fi alături. Din câte se pare, actriţa, de 45 de ani, lua lecţii de schi la Mont Tremblant, o staţiune montană situată la aproximativ 100 de kilometri de Montreal. Marţi, ea a căzut pe o pârtie rezervată începătorilor, dar, din nefericire, nu purta cască de protecţie în momentul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS