13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlbirea dinţilor, o problemă rezolvată acasă

Albirea dinţilor, o problemă rezolvată acasă

Cea mai bună şi sigură metodă de a avea mereu un zâmbet demn de covorul roşu de la Hollywood este efectuarea „operaţiunii“ de albire a dinţilor periodic, chiar la dumneavoastră acasă.

Dinţii pătaţi pot strica frumuseţea unui zâmbet. Aceste pete pot deveni un motiv de jenă la un moment dat şi, în plus, sunt greu de îndepărtat dacă problema nu este rezolvată la timp. Decolorarea dinţilor poate fi cauzată de diverşi factori, dar, din fericire, există acum pe piaţă produse extraordinare pentru albirea dinţilor, pe care le puteţi folosi acasă, fără să aveţi nevoie de asistenţa unui specialist. Printre acestea se numără pastele de dinţi pentru albire, creioanele cosmetice cu acelaşi rol, benzile pentru gingii şi dinţi, dar şi anumite tipuri de apă de gură.

De ce se decolorează?

Procesul natural de îmbătrânire, acţiunea anumitor alimente, unele vicii precum fumatul, consumul de alcool şi cel excesiv de băuturi carbogazoase, o igienă orală precară şi chiar anumite medicamente pot cauza decolorarea şi pătarea dinţilor. De asemenea, dacă vă număraţi printre cei care beau multă cafea, ceai sau vin roşu, aveţi toate şansele să aveţi dinţii pătaţi, dacă nu acţionaţi la timp şi nu îi îngrijiţi cum se cuvine.
După 40 de ani e posibil să observaţi că dinţii dumneavoastră devin mai închişi la culoare. Aceasta nu este decât o consecinţă normală a procesului de îmbătrânire. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, smalţul dinţilor se deteriorează, lăsând la vedere culoarea gălbuie a dentinei. Fumatul şi consumul unor alimente colorate pătează de obicei doar smalţul dinţilor, dar, odată cu îmbătrânirea, pătarea şi decolorarea lor devin mai vizibile.
Altă cauză obişnuită a pătării dinţilor este o igienă orală precară. Dacă nu aveţi grijă de dinţii dumneavoastră aşa cum trebuie, atunci acţiunea bacteriilor şi acumularea de microorganisme îi vor păta şi îi vor îngălbeni. Perierea periodică şi folosirea aţei dentare sunt două operaţiuni esenţiale pentru păstrarea aspectului şi sănătăţii dinţilor.

Metode

Pasta pentru albirea dinţilor este cea mai bună şi facilă modalitate pentru a vă asigura că aveţi un zâmbet strălucitor. Aceste produse reuşesc cu succes să îndepărteze petele de pe dinţi şi îmbunătăţesc aspectul general al danturii. Partea cea mai bună este că nu afectează culoarea naturală a dinţilor. Pasta poate deschide nuanţa danturii cu până la două tonuri, în funcţie de gradul de decolorare. Spre deosebire de gelurile folosite de stomatologi, pastele de dinţi pentru albire nu conţin înălbitori, ci doar substanţe chimice uşor abrazive, care îndepărtează petele, dar şi agenţi de lustruire şi fluoridă, care protejează dinţii împotriva cariilor.
Pe piaţă există şi truse pentru albirea dinţilor, un produs relativ nou. În general, acestea conţin un gel pentru albire (gel peroxid) şi un fel de suport pentru dinţi, iar alte tipuri includ şi fâşii speciale pentru albirea dinţilor. Gelul conţine, printre altele, 1-10% peroxid de carbamidă pentru albirea dinţilor şi glicerină. Rezultatele utilizării acestor truse „pentru acasă“ sunt similare cu cele ale unei vizite la un cabinet de estetică dentară. Avantajul este că preţul nu este la fel de piperat. Dezavantajul ar fi că pentru rezultate excepţionale este nevoie de folosirea acestei truse de câteva ori consecutiv.
Fâşiile pentru albirea dinţilor sunt altă metodă pentru efectuarea acestei operaţiuni acasă, întrucât produsele sunt eficiente, uşor de folosit şi convenabile ca preţ. Acestea îndepărtează petele de la suprafaţă, dar protejează şi smalţul dinţilor împotriva pătării. Cele mai multe produse de acest fel sunt acoperite cu un gel pe bază de peroxid, care reuşeşte să albească dinţii cu una sau două nuanţe, cu condiţia să fie folosite regulat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS