18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPaştele pe plaiuri mioritice

Paştele pe plaiuri mioritice

Sărbătoarea Paştelui este aşteptată de români cu ouă roşii, pască şi cozonac, dar şi cu tradiţionala friptură de miel. Majoritatea creştinilor preferă să petreacă această sărbătoare acasă, în sânul familiei, dar sunt şi foarte mulţi care vor să ia lumină din biserici cu tradiţie, din locuri minunate încărcate de istorie şi farmec.
Agenţiile de turism din Craiova le-au pregătit clienţilor oferte care mai de care mai ispititoare pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale. Cele mai multe dintre ele sunt pentru staţiuni de la munte.

Preţuri pentru toate buzunarele

Un sejur de patru nopţi la Ocna Sibiului costă 845 de lei de persoană, în cameră dublă. În preţ sunt incluse mesele pentru trei zile şi un pachet spa pentru ajunul Paştelui. Dacă alegeţi să mergeţi la Herculane, veţi scoate mai puţini bani din buzunar. Un sejur de patru zile aici ajunge la 464 de lei/persoană/loc în cameră dublă sau 630 de lei/persoană/loc în apartament. În acest preţ sunt incluse trei nopţi de cazare, cu mic dejun, acces la bazinul cu apă termală, prânz complet de Paşti. Servicii opţionale: masaj electroterapie 25 de lei/persoană/şedinţă, acupunctură 20 de lei/persoană/şedinţă.
În Buşteni există o ofertă irezistibilă, la un tarif de 270 de lei/persoană/loc în cameră dublă, într-o pensiune de două stele, şi 313 lei/persoană/loc în cameră dublă, la trei stele. În acest preţ sunt incluse următoarele servicii: trei nopţi de cazare, micul dejun şi dejunul festiv în ziua de Paşte.
Nu sunt incluse în preţ taxa de salvamont, 1,5 lei/persoană, şi taxa de staţiune, 5% din contravaloarea primei nopţi de cazare.

Pe plaiuri nemţene

Pentru a petrece câteva zile de neuitat, puteţi opta pentru staţiunea nemţeană Durău, unde un sejur de patru zile ajuge la 335 de lei/persoană/loc în cameră dublă sau 391 de lei/persoană/loc în apartament (trei locuri). Servicii incluse în aceste tarife sunt: trei nopţi de cazare, masa festivă tradiţională de Paşte. Staţiunea Durău este aşezată într-o poiană însorită la poalele Munţilor Ceahlău, în Carpaţii Orientali. Turiştii vor fi încântaţi să viziteze Lacul Izvorul Muntelui de pe râul Bicaz. Din Durău se pot face excursii în munţii înconjurători, la Ocolaşu Mare (1907 m) şi Toaca (1904 m), ambele vârfuri făcând parte din Munţii Ceahlău, la cascada Duruitoarea şi în rezervaţia naturală Ceahlău. În această zonă se află şi Mănăstirea Durău, care a fost zugrăvită de Alexandru Vlahuţă: „Urcăm un tăpşan întunecat de brazi şi ieşim în luminiş, în larga fâneaţă de la poalele Ceahlăului, la Schitul Durău. Toaca răsună limpede în pacea cuprinsului. Soarele scapătă spre asfinţit. Pete de aur se aprind pe coamele codrilor. Şuietele izvoarelor s-aud bolborosind ca nişte glasuri pe sub pământ. Măreţ, fantastic se ridică-n faţa noastră, ca un dom uriaş, Pionul – bătrânul rege al Carpaţilor Moldovei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS